Trailer na Titanfall 2 připomíná kampaň a prohlubuje universum hry
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Titanfall 2 připomíná kampaň a prohlubuje universum hry

30. 9. 2016 12:58 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na rozdíl od prvního dílu bude mít Titanfall 2 kampaň, která by mohla trochu víc rozšířit vaše povědomí o universu hry. Bez nějakého rámce se totiž příběhová série dělat nedá a forma, kterou Respawn zvolili u prvního dílu, tedy rádiem vysílané dialogy během frenetických přestřelek, prostě nestačí. Nový trailer na dvojku toto napravuje a skoro bych řekl, že pro chápání role Titánů a především Pilotů v rámci ústředního konfliktu dělá víc, než „kampaň“ jedničky.

Vypráví jej Jack Cooper, hlavní hrdina hry a pouhý pěšák v řadách povstalecké milice. Jak jsme se dozvěděli dřív, Jack chce být Pilotem a stane se jím poněkud neplánovanou cestou – poté, co zemře původní Pilot Titána BT-7274, se tohle duo hluboko za nepřátelskými liniemi IMC spojí, aby se dostali ke spojencům.

zdroj: Archiv

To, co se video snaží zdůraznit je, že Pilot není jen tak obyčejný voják. Ačkoliv to bylo naznačené i v jedničce, ve skutečnosti jste měli pocit, že jste jen trochu lépe vybavený pěšák, který je bez Titána brzy mrtvý a hůř je na tom jen AI řízený oponent. Tady se ale ukazuje, že Piloti připomínají spíš speciální jednotky typu Commandos. Výbavou i výcvikem výrazně převyšují běžné pěšáky, což i trailer názorně ukazuje.

Stejně tak podtrhuje, že i přes veškerý jejich pokročilý výcvik a nástroje je primární jejich pouto s Titánem, který představuje neporovnatelně větší ničivou sílu. Hádám, že finále traileru ukazuje okamžik, kdy padne bývalý majitel BT-7274 a do jeho kokpitu usedne právě Jack, který epickému duelu přihlíží. Titanfall 2 přidá svou existenci k už tak nadupanému říjnovému seznamu nových titulů a to 28. října na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články