Trailer na Dragon Age: Inquisition hledá hrdinu Thedasu
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Dragon Age: Inquisition hledá hrdinu Thedasu

14. 10. 2014 18:39 | Video | autor: Petr Poláček |

Dívám se na záběry z dalšího traileru na Dragon Age: Inquisition a mám pocit, že jde o ukázky z pár let staré rubačky Dante’s Inferno, rovněž od EA. Přemýšlím proč a v zásadě docházím k závěru, že bych podle prostřihů nikdy neřekl, že jde o RPG. Navíc RPG, které se dá v soubojích zapauzovat, abych mohl rozdat příkazy kolegům v partě. A už vůbec bych si nedomyslel rozlehlý herní svět, komplexní tvorbu postavy, složité vztahy s postavami v partě i mimo ni nebo dokonce, a to myslím zcela vážně, zajímavý příběh. No, posuďte sami.

Trailery, čili upoutávky, mají od multimediálního pravěku základní úkol – nalákat člověka, aby se na dílo podíval, koupil si ho nebo se o něj jen začal zajímat. Tvůrci upoutávek k dosažení uvedených cílů používají různé metody a prezentace díla v podobě, která zamýšlenému výsledku neodpovídá, je jednou z nich.

zdroj: Vlastní

 

Většinou pak ale hrají na emoce, nebo dopředu postaví grafiku, dabing či efekty. Ne tak nová upoutávka na Dragon Age: Inquisition, která by dle názvu i obsahu měla hráče motivovat, aby se chtěli stát hrdiny Thedasu. Aby chtěli spustit hru a stát se někým, kdo zachrání svět, jakkoli se přitom může chovat dobře, špatně či ambivalentně.

Nic z toho ale trailer neevokuje. Chybí drama, chybí střih, chybí pomyslný háček! A celé to připomíná sestup do pekla v levné verzi Dante’s Inferno. Nemůžu si pomoci, jakkoli jsem Dragon Age: Inquisition viděl naživo a jsem nesmírně zvědavý, jak se hra vybarví ve své finální podobě, protože se nebojím jí přisoudit solidní potenciál. Obávám se ale, že po zhlédnutí dnešního videa to samé normální člověk neudělá. Tomu bych raději doporučil, aby se podíval na video s vývojáři PC verze, které si na nic nehraje.

Nejnovější články