Titanfall představil dvě nové třídy Titánů a jasně odmítl Kinect
zdroj: tisková zpráva

Titanfall představil dvě nové třídy Titánů a jasně odmítl Kinect

8. 12. 2013 10:00 | Video | autor: Adam Homola |

Bez debat jedna z nejočekávanějších her příštího roku, střílečka Titanfall, měla připravené na VGX velké odhalení. Inu, nic extra překvapivého á la port pro PS4 to není, ale i tak jsme se dočkali dvou nových videí. Ta nám představují dvě nově oznámené třídy Titánů: Ogre a Stryder. Obě třídy si jsou hezkým protipólem a už z jejich názvů by mohl leckdo odtušit, o co tady půjde. Zatímco Ogre bude pořádný obrněný macek, který bude sice pomalejší, ale s větší výdrží, Stryder bude naopak na výdrž slabší, ale hbitý Titán.

Ogre a Stryder tak pěkně doplňují již představenou neutrální třídu Atlas a mají tak pro tři základní herní styly své Titány. V případě Ogre je zajímavé taky to, že se nebudete muset spoléhat jen na zbraně, ale užijete si i trochu soubojů z blízka. Protože v plechu Ogre budete mít pořádnou výdrž, nebude takový problém dostat se k nepřátelskému Titánovi na pár metrů a vyříkat si to s ním ručně.

Naštěstí nezůstalo jen u dvou pěkných trailerů, ale Vince Zampella si s komunitní manažerkou sedli na VGX gauč a prozradili alespoň pár informací. Co asi potěší hráče, na které je Titanfall cílený, je absence Kinectu. Na dotaz, jestli bude Titanfall podporovat Kinect, odpověděl Zampella naprosto jasně “Ne”. Do hry se to prý nijak nehodilo a tak žádný Kinect nebude. Sice bych tak trochu očekával třeba nějaké hlasové příkazy, ale za snahu neprocpat do hry Kinect za každou cenu mají Respawn bod.

...

Zampella též ujasnil, jak to bude s těmi příběhovými prvky v multiplayeru. Jak víme, Titanfall nebude mít tradiční singleplayerovou kampaň a pak vedle toho separátní multiplayer. Oba módy bude jakýmsi organickým způsobem míchat. Naštěstí si jsou ale vývojáři vědomi na koho cílí a pokud nebudete mít zájem o heroické řečičky a příběhové dialogy, budete se jim moct kompletně vyhnout. Příběh nebude v multiplayeru povinný a pokud budete chtít, nemusíte na něj vůbec narazit - budou existovat módy, kdy bude mít hlavní slovo jen a pouze akce.

Do 11. března, kdy má hra vyjít, zbývá už jen pár měsíců, takže vývojáři prý už jen opravují bugy, řeší balanc Titánů a zbraní a vůbec hru jen vylaďují a uhlazují. Zampella potvrdil, že hra je ve stavu “content lock” - už nepřibývají žádné nové prvky, žádný nový obsah, všechno je hotové a jen se ladí. A všichni ti vývojáři, kteří neladí, už jistě tvoří nové mapy, nové Titány, příběh, módy... Titanfall bude asi stěží komerční průšvih a někteří pánové a dámy z Respawn už jistě pracují na Titanfall 2.

Nejnovější články