The Endless Cylinder od tvůrce Zeno Clash představuje boj o přežití v surrealném světě
zdroj: tisková zpráva

The Endless Cylinder od tvůrce Zeno Clash představuje boj o přežití v surrealném světě

7. 7. 2015 17:30 | Video | autor: Honza Konfršt |

Hodně roztodivného hrdinu představuje video na projekt spoluzakladatele studia ACE Team (Zeno ClashAbyss Odyssey), The Endless Cylinder. Na Unreal Enginu čtvrté generace běžící srdeční záležitost jednoho z vývojářů představuje fantaskní svět, který je z jedné strany drcen nekonečný válcem a z té druhé všudypřítomným nebezpečím. Do takového světa se hráči vrhají v podobě nohatého nosála (nebo čehosi blíže rozhodně neidentifikovatelného) a cílem přežít. A že těch nebezpečenství bude habaděj, to již představuje následující trailer.

V tom můžete vidět slona s předkem nákladního vozu či chodícího žravuchu připomínající Pacmana s mimikrami. Bohužel žádné další informace k dispozici ještě nemáme – projekt je prozatím na samotném startu vývojového cyklu a video neukazuje  pouze prototyp této surreálné hry o boji bezmocného pižviždíka v nehostinném světě.

Sám šéf vývoje, Carlos Bordeu, si ještě není jist směrem, jakým se bude hra ubírat – bude však prý nenásilná (alespoň ze strany hráče) a otazníky zatím visí i nad samotnou herní náplní. Jedním příkladem zatím nejistého prvku je vejce – z jednoho se vylíhne hlavní hrdina, to druhé možná bude zamotané do nějakého herního mechanismu. Nebo také ne – Bordeu nám prezentuje zatím zkrátka pouze prototyp a je otázkou, jakým směrem se bude vývoj hry vyvíjet a o co vlastně ve hře půjde.

I tak je ale o co stát a následující záběry rozhodně doporučuji, a to již jen proto, že video snad nelze ani kategorizovat jinak, než jako jedno klasické „co to sakra...?“

zdroj: Archiv

Nejnovější články