Survival Frostpunk vás nechá vládnout tvrdou i měkkou rukou
zdroj: tisková zpráva

Survival Frostpunk vás nechá vládnout tvrdou i měkkou rukou

1. 3. 2018 9:35 | Video | autor: Patrik Hajda |

Zhruba před třemi týdny se tvůrci z 11 Bit Studios pochlubili obřími roboty-automatony, kteří zastanou náročnou práci desítek dělníků v promrzlém světě Frostpunku. Tehdy zároveň slíbili vydat nové záběry z hraní ve videu nazvaném „Nezvratné“, a tak se i stalo. Video řeší otázku vaší vladařské ruky a jejího dopadu na celou společnost.

V pozdní části hry dostanete na výběr z několika cest vedení vámi vybudovaného města, z nichž je ve videu probíraná cesta řádu. Na základě vaší volby se vám otevře nový strom zákonů a dalších možností. Frostpunk je hlavně o vlastním objevování dobrého a špatného, takže se nebojte žádných velkých spoilerů. Tvůrci přiblížili pouze tři zákony řádu: sousedskou hlídku, strážnici a patrolu.

Ustanovení sousedské hlídky vám odemkne novou budovu strážní věže. Obyvatelé v jejím okolí se cítí bezpečněji díky svým sousedům, kteří se střídají na hlídce. Po strážnici sáhnete ve chvíli, kdy se kriminalita dostane přes únosnou mez. Vycvičení strážní si dokáží poradit i s rozzuřeným davem nespokojených civilistů. Patrola sice nepřináší novou budovu, ale patrolující stráže pokryjí širší úsek kolem strážnice. Jen jim za to musíte dát větší porci oběda.

zdroj: Vlastní

Ani tentokrát se nedozvíte finální datum vydání, ale jako kompenzaci se můžete připravit na konečnou cenu. Minule bylo naznačeno něco mezi indie a AAA tituly, a kdo tipoval 30 eur, ten si může připsat malé bezvýznamné plus. Nezapomeňte kouknout do galerie, kde je spousta nových obrázků, včetně jednoho z průzkumné expedice.

Tvůrci v závěru svého blogu opět odpovídají na některé často kladené dotazy. Nepočítejte s podporou gamepadů, alespoň ne v den vydání. Na otázku, zda ve hře budou vzducholodě, odpověděli tajemně: „Řekněme, že vzducholodě nejsou jedinými létajícími objekty ve Frostpunku.“ A další update očekávejte za pár týdnů, snad už s datem vydání.

Nejnovější články