Steampunkový The Order: 1886 se stále nevyrovnal očekávání
zdroj: tisková zpráva

Steampunkový The Order: 1886 se stále nevyrovnal očekávání

18. 2. 2014 14:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když se objevil na E3 trailer na The Order: 1886 chtělo se nám juchat a áchat, i když šlo jen o filmeček, který neměl se samotnou hratelností nic společného. Když se začaly objevovat první zmínky o herních principech (viz náš článek), začalo být jasné, že to The Order: 1886 bude mít těžké.

Hra od Ready at Dawn si totiž – i díky nekonkrétnosti při oznámení – vybudovala status velmi očekávané hry, která má přinést něco nového. Něco. Nikdo vlastně neví co, ale všichni to čekáme s výrazem "překvap mě." Ale přiznejme si, zatím The Order: 1886 vypadá na krásně vypadající střílečku z pohledu třetí osoby, která ale nějak nepřináší to „něco“, co by ji odlišilo od zbytku startovního pole. Potvrzuje to i následující dvojice videí.

Svět alternativní historie s moderními rytíři Kulatého stolu vypadá samozřejmě nesmírně atraktivně a rozhýbaná hra si v téhle atraktivitě prostředí v ničem nezadá se svým vizuálním pojetím. Nicméně, kdybych měl být krutý, řeknu, že přesně tyhle herní prvky jsem miloval u Gears of War, a že to je už pár let. Trochu se zdá, že se tento druh střílečky zasekl v jednom prostoru a nemůže se utrhnout.

...

Soudím tak primárně z druhého videa, které ukazuje části hry, jež někdo doprovodil vlastním hudebním motivem. V tomto momentu se musím omluvit i za trhání obrazu, které je způsobené zdrojovým souborem a my s ním nic neuděláme. A přestože Londýn vypadá krásně, pušky 19. století stylově, tak nějak čekám něco víc. Nebudu v tom určitě sám.

Ale opět, nechci The Order: 1886 odsuzovat předem, Gears of War hry v základní trilogii bodovala i díky skvělému stylu vyprávění a celkovému designu, přičemž třeba The Last of Us je vlastně jen střílečka z pohledu třetí osoby s mohutně vyvinutými plížícími prvky. A jak skvělý to byl díky skvělému designu titul?!

I proto nechci na základě jednoho videa s pochybně naroubovanou hudbou hru zatracovat. Ale už by to chtělo, aby Ready at Dawn předvedli něco nového, v celku a komplexního. Sliby o tom, že QTE momenty v boji na blízko jsou spíše kontextuálním větvením než QTE zní hezky, ale pořád jsou to sliby.

...

V tuto chvíli pak takový oficiální trailer (první video v článku) spíše trochu otráví. Ano, umíte krásná videa a váš svět vypadá velmi poutavě a chytlavě. Ale teď už musíte jít s kůží na trh. Na The Order: 1886 se těším, ale rád bych viděl na CO se vlastně těším.

Nejnovější články