Sledujte půlhodinové E3 demo Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
zdroj: tisková zpráva

Sledujte půlhodinové E3 demo Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

20. 6. 2014 11:30 | Video | autor: Adam Homola |

Vývojáři z Kojima Productions předvedli Metal Gear Solid V: The Phantom Pain minulý týden novinářům na E3, ale dlouho to netrvalo a demo, ze kterého sepsal Aleš své dojmy v tomto článku, si můžete vychutnat na vlastní oči. Trvá necelou půlhodinku a na rozdíl od většiny doposud vydaných trailerů se vůbec nesoustředí na příběh. Naopak video nabízí výhradně ukázku herních prvků.

Prezentace Phantom Pain jsme se dočkali už na minulé E3 (viz video), ale demo z letošního ročníku herní výstavy nabízí mnohem plynulejší postup celou misí, jakkoli je mírně zrychlený. Vývojáři chtěli hlavně v krátké ukázce předvést, co nejvíc věcí a uvidíte tedy "balónkování" nepřátel, vybavení i zvířat (chudák ovečka), sledování a označování nepřátel, ale též e-cigaretu s holografickým (!) kouřem.

Ze hry se očividně nevytratil ani Kojimův smysl pro humor a vedle nebohé ovečky a klasické MGS krabice můžete omráčit nepřítele třeba tím, že si necháte poslat zásoby na místo, kde stojí. Padákem přiletí těžká krabice, která nic netušícímu nepříteli spadne na hlavu a vy máte o jednu starost méně. Vedle stealth postupu dojde na záběrech videa samozřejmě i na akci, třeba na bombardování.

zdroj: Archiv

Vývojáři navíc zdůrazňují, že předvádí jen jeden konkrétní postup. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bude hra s otevřeným světem (alespoň v rámci dané lokace) a váš postup může být úplně jiný. Klidně nemusíte stát na kopečku a pokuřovat e-cigaretu, ale můžete se vrhnout do základny hned, i když je v ní více vojáků. Podle zatím dostupných materiálů se zdá, že open world forma Metal Gearu hodně sluší, což potvrzuje nejenom nové video, ale též Aleš ve svém článku o hře z E3.

Nejnovější články