Sledujte pětiminutové video z Grand Theft Auto V
zdroj: tisková zpráva

Sledujte pětiminutové video z Grand Theft Auto V

9. 7. 2013 16:15 | Video | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Rockstar Games se ani neobtěžovali prezentovat Grand Theft Auto V na letošní E3, protože když oni zavelí, tak jim celý herní svět věnuje plnou pozornost a nepotřebuje k tomu výstavní humbuk. Dnes však Rockstaři nemuseli ani rozkazovat, protože na konto prvního pořádného videa ze hry se zraky celé zeměkoule upřely na GTA V automaticky.

Skoro pětiminutové video na vás čeká v článku, a když jsem ho označil za „první pořádné“, měl jsem tím na mysli, že nejde pouze o sled dobře sestříhaných momentek z animací, nýbrž ukázka prakticky všech prvků, které mají v rámci hry alespoň nějaký význam (včetně sportovních a jiných miniher typu lov zvěře, tenis, závody na kole, potápění a tak dále). Chybí pouze ukázka z GTA Online, ale na prezentaci multiplayerového prvku si holt musíme ještě chvilku počkat. Dost ale keců, pět minut z GTA V už si žádá vaši plnou pozornost - ať už se vám to bude líbit, nebo budete lehce zklamaní. I to je samozřejmě možné...

...

Video v praxi předvádí přepínání mezi trojicí postav, které se zdá být poněkud pomalé, ale nikde není psáno, že nejde o efekt dodaný kvůli videu. Ze záběrů je však patrné, že přepínání postav bude hrát roli při plnění misí, na videu konkrétně při přepadení kanceláře v proskleném mrakodrapu.

Video názorně ukazuje, že lze k plnění úkolů přistoupit více způsoby, tedy minimálně dvěma. Jak si na záběrech můžete všimnout, každá postava má své vlastní statistiky, každou také můžete navléci do různých hadříků a vyšperkovat tetováním a jinými úpravami. Ne zadarmo, ale za peníze získané z přepadovek.

Vyloženě úsměvná je sada miniher od lovení zvěře, přes seskoky padákem, až po cyklistiku, kupčení s realitami nebo investice na burze. Podrobné studium záběrů videa odhalí podobných drobností jistě mnohem více. První dojem je ale první dojem. A ten máte každý jiný, tak se s ním pochlubte v diskusi. Grand Theft Auto V vyjde 17. září na PS3 a X360, o verzích pro PC nebo konzole další generace se Rockstar odmítá bavit.

Nejnovější články