Singleplayer Metal Gear Survive slibuje budování základny i zombíky
zdroj: tisková zpráva

Singleplayer Metal Gear Survive slibuje budování základny i zombíky

14. 12. 2017 15:45 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Informace a videa o připravovaném spin-offu k Metal Gear Solid V: Ground Zeroes byla doteď zaměřená spíš na kooperativní akci pro čtyři hráče. To ovšem neznamená, že by v Metal Gear Survive singleplayer chyběl. Právě naopak, mělo by jít o zcela plnohodnotnou složku, ve které bude vaším hlavním úkolem přežívat v nehostinném světě s minimem jídla a prostředků, ale zato s hromadou velmi krvežíznivých zombíků. 

Jeden z producentů hry, Júdži Korekado, vám základní možnosti singleplayerové kampaně představí v šestiminutovém videu. Příběh bude rozdělený do jednotlivých misí, propojených pobytem na domovské základně. Právě její budování a rozšiřování má být vaším hlavním cílem, protože po událostech z Ground Zeroes zahrnujících cestování červími dírami je tenhle svět vaším novým domovem.

Suroviny a zdroje získáváte právě výpravami do divočiny v rámci jednotlivých misí a průzkumem otevřeného světa. Nejprve je potřeba zajistit jídlo, poté se můžete začít soustředit na obranné systémy základny kvůli nájezdům nepovedených genetických pokusů lačnících po mozcích. Nebo na záchranu ostatních přeživších, kteří se nějakým nedopatřením v téhle pustině také octli. Jestli vás bavila nikdy nekončící výstavba osad ve Fallout 4, bude tahle hra přesně pro vás.

zdroj: Archiv

Pokud vás svět plný biologických zbraní, jedovatých plynů a divokých zvířat nalákal a máte chuť ho navštívit, budete mít možnost to udělat ještě před vydáním. Příští měsíc totiž Konami pořádá betu pro konzolové hráče. Pokud jste majiteli Xbox One nebo PS4, můžete si mezi 18. a 21. lednem vyzkoušet několik kooperativních misí, a za účast v betě navíc obdržíte nějaké ty herní bonusy do plné verze. Ta už na sebe poté nenechá dlouho čekat, Metal Gear Survive na zmíněné platformy plus PC vychází 20. února 2018.

Nejnovější články