Sedm minut z viktoriánského masakru v Bloodborne předvede obří kladivo a kosu
zdroj: tisková zpráva

Sedm minut z viktoriánského masakru v Bloodborne předvede obří kladivo a kosu

19. 1. 2015 14:02 | Video | autor: Aleš Smutný |

Majitelé PS4 čeká v následujících dvou měsících hned dvojice exkluzivních titulů. V únoru vyjde The Order: 1886 a v březnu Bloodborne, což je de facto nepřiznané pokračování série Dark Souls nebo staršího kousku Demon's Souls. Zjevnou spojitost Bloodborne s oběma hrami potvrzuje i další video. Nic překvapivého na záběrech sice neuvidíte, tím spíš pokud už máte v Souls sérii něco odehráno, ale jako představení základních triků ovládání funguje video dobře.

Jde vlastně o názorný tutoriál, který je sice v japonštině, ale z přehledného vyobrazení hráčových příkazů a následného dění na obrazovce si jednoduše dovodíte, oč jde. Je zajímavé sledovat kupříkladu přepínání zbraní do sekundárního módu, kde nasazení obří hlavice kladiva na jinak samostatně používanou násadu působí mile nadsazeně. Stejně tak se můžete podívat na využití střelných zbraní a několik základních komb.

Video předvede i vyčerpávání či doplňování staminy a životů a jelikož tak většinou činí na stejných protivnících ze začátku hry (myslím, že hláška jednoho z nich vás začne otravovat po minutě), můžete si udělat představu o celkové škále vyčerpávání za jednotlivé útoky.

zdroj: Archiv

Kromě toho si ale můžete poslechnout hudbu Michaela Wandmachera, který je u Mijazakiho nováčkem a z předešlých prací má na kontě jen obskurní filmy. Nicméně, hned ze začátku mi skladba sympaticky evokovala hudbu Šunsuke Kidy z Demon's Souls. Postupem času se sice přeměnila v tradičnější „dramatické“ pojetí hudbu na západní způsob, ale určitě ne bez duše a stylu.

Ačkoliv Bloodborne nijak nepopírá svůj původ v Souls sérii, přesun pryč od středověké fantasy mu jen prospěje. Pravidla možná zůstávají stejná, ale grotesknost vycházející z přetvořené novověké zástavby a jejího obyvatelstva je příjemným osvěžením. Tak si jej užívejme, protože velmi brzy nás viktoriánským stylem herní trh přesytí, vždyť kromě Bloodborne s tím samým operují z velkých titulů The Order: 1886 či Assassin's Creed Victory.

Nejnovější články