Ryse: Son of Rome předvádí kořeny povstání Icénů
zdroj: tisková zpráva

Ryse: Son of Rome předvádí kořeny povstání Icénů

19. 11. 2013 10:19 | Video | autor: Aleš Smutný |

Co se týče historické neakurátnosti, nemám pro Ryse: Son of Rome myšlenky, ani slova pochopení. Ale co se týče nutných úprav logiky reálií pro potřeby bojovky, s klidem přivřu oko. Hrajete prostě za pochodující masakr jménem Marius a cílem hry je, abyste většinu práce oddřeli sami, protože čučet na to, jak vaše centurie rozebírají soupeře a vy si občas seknete zrovna extra bojovka není (což nic nemění na tom, že bych takovou hru chtěl!).

Když tedy sleduji, jak musí Marius sám proniknout do tábora Icénů, aby zlikvidoval lučištníky, nekroutí se mi vlasy na hlavě. Je to bojovka. Stejně tak když hází své pilum silou katapultu a přetíná jím provazy. Je to bojovka, tahle nadsázka sem prostě patří. Jen je škoda, že video neukazuje z té bojovky trochu víc.

Hlavně se tu ale mluví o králi Oswaldovi a jeho dceři Boudice, která je přeci jenom známější a ve hře by měla mít větší roli. Pak je tu jeden zhýralý, béčkově přehnaný patricij – pamatujte, když chcete ukázat něčí prohnilost, dejte mu na holou kůži zlaté řetězy – a hezké záběry přírody. Mimochodem, ty proslovy o tom, jak Řím přinesl mír a prosperitu z obchodu a ti oškliví barbaři si toho nevážili, beru jako dobrou dobovou propagandu a opět bych se za to na hru nezlobil. Samozřejmě, pokud to hra nebude myslet vážně nebo nebude zkoušet variaci na scénku „a co nám ti Římané dali?“

Pokud se Ryse bude držet své nadsazené, nereálné bojovkové části a nebude se moc montovat do historie, nebo lépe řečeno ji absurdně rozmontovávat, tak tuhle krvavě akční eskapádu svalomozka Maria beru na milost. Jen nevím, jak si vysvětlit prohlášení jednoho z vývojářů, že přemýšleli o různých germánských kmenech, ale nakonec zůstali v Británii, kterou dle svých slov známe z hlediska prostředí nejlépe. Doufám, že to se týká jen linie s Oswaldem, protože jsem nějak od Ryse čekal krvavou cestu napříč Evropou.

...

Nejnovější články