Ryse představuje příběh a Damokla na dvojici nových videí
zdroj: tisková zpráva

Ryse představuje příběh a Damokla na dvojici nových videí

18. 10. 2013 17:00 | Video | autor: Adam Homola |

Jedna ze startovních her pro Xbox One a rozhodně jedna z těch nejpropagovanějších, antická rubanice Ryse: Son of Rome, se předvádí skrze dvojici nových trailerů. První je hezké opáčko příběhu a druhé sice není ze hry, ale v moc pěkném provedení představí Damokla. Příběhově nebude Ryse žádný fičák, ale i to sekání hlav a bouchání štítů musí mít nějaké podhoubí, které to v herním kontextu ospravedlňuje.

Právě o tom je ostatně první trailer. Pánové z Cryteku jej udělali tak trochu podle šablony Rockstaru, kterým se komentované trailery od doby Red Dead Redemption zalíbily. Crytek jede na stejné vlně, a tak vám rádoby drsný hlas velmi stručně odvypráví příběh Mária Tita, hlavního hrdiny hry. Marius se vrátil z bitvy domů a zjistil, že mu rodinu zavraždili barbaři.

Přirozeně se mu to nelíbí, dá dohromady partu loajálních bojovníků a vyrazí na “epický quest” za pomstou. Jednoduché, ale roli křoví to plní solidně. V traileru samozřejmě nesmí chybět chvála na nový CryEngine, ale to musíme tvůrcům uznat: po grafické stránce vypadá hra opravdu moc pěkně. V podstatě jde, vedle příběhu, o takové hezké stručné připomenutí toho, co se na nás za pár týdnů chystá.

...

Druhý trailer s názvem “Damocles” není ze hry, ale vypadá stejně dobře, ne-li lépe. Herní záběry tedy nečekejte, ale trošku klidnější dabér vám ve stručnosti povypráví legendu o Damoklovi. Jak jel do boje, jak byl zrazen a zemřel, a jak se vrátil. Podívejte se na to sami a můžeme leda politovat, že celé Ryse nevypadá po vizuální stránce tak, jako tento druhý trailer. Ten má totiž styl, který Ryse tak trochu chybí, a který nahrazuje technickou vypiplaností.

...

Nejnovější články