Reconquest se vrací k základům realtime strategií
zdroj: tisková zpráva

Reconquest se vrací k základům realtime strategií

19. 12. 2016 12:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Mapou se žene stádo vašich tanků, které protivník už sotva zastaví, protože tahle vlna oceli prostě rozjezdí jeho základnu napadrť. Pocit z dobře vybudované megaarmády jako z časů Command & Conquer nebo KKnD se pokouší navodit i čerstvě vydaná realtime strategie Reconquest. Malý tým StormCube Games se v ní vrací základním prvkům žánru, který dnes už jen vzpomíná na zlaté časy. Futuristické zasazení

Z upoutávky je jasné, že Reconquest je prostou vzpomínkou na výše zmíněné časy, ovšem v moderním kabátku, který vám ukazuje svět zdevastovaný třetí světovou válkou. Dvě frakce zde válčí o ložiska břidlicového plynu, který se stal novým zlatem a odpovědí na problémy zničené společnosti. Na jedné straně stojí Urban Forces, které se rekrutují z městských komunit a na druhé Outlaw Clan, jehož členové by se v Mad Maxovi cítili jako doma.

StormCube Games se nesnaží vymyslet nic nového. Za 18 eur (aktuálně se slevou necelých 15) dostanete dvě příběhové kampaně po deseti misích, které doplňují skirmish mise, kde můžete čelit až trojici počítačem ovládaných nepřátel. A pokud se vám omrzí i to, mód Trapped představuje 8 speciálních scénářů, které vyzkouší vaše strategické a logistické schopnosti.

zdroj: Archiv

Ačkoliv za tímhle nezávislým kouskem stojí malý tým, neznamená to, že opravy a úpravy budou probíhat pomalu. Naopak, péče o hru po vydání je skoro až ukázková. Hra vyšla 17. prosince a hned den na to vyšel první opravných patch na základě postřehů z komunity. Dnes autoři představili seznam změn v rámci hratelnosti i technických nedostatků, na něž se zaměří další patch a především, je vidět, že s hráči komunikují a snaží se Reconquest doladit podle jejich nápadů.

Nejnovější články