Půlhodinka s Mother Russia Bleeds předvádí nekrotická prasata, drogy a rozcáknuté mozky
zdroj: tisková zpráva

Půlhodinka s Mother Russia Bleeds předvádí nekrotická prasata, drogy a rozcáknuté mozky

2. 9. 2016 10:52 | Video | autor: Aleš Smutný |

V pondělí vychází hardcore mlátička Mother Russia Bleeds a jak už jste asi vytušili z našich předchozích článků, rozhodně to nebude záležitost pro slabé povahy. Nicméně, že se francouzské studio Cartel ani trochu nedrží zpátky vám potvrdí úvodní půlhodinka ze hry, v níž se předvede veškerá absurdní brutalita. 

Nutno říct, že se ale k celkovému dystopickému stylu hry hodí. Mother Russia Bleeds se odehrává v alternativní verzi Sovětského svazu, kde hlavní hrdiny režim uvězní a přivede na cestu drog. Nejde ovšem o žádné reky bez bázně a hany, což vám naznačí i video níž. V kooperaci až čtyř hráčů se zhostíte brutálních pouličních rváčů, kteří zabíjí nepřátele po desítkách a to nevybíravým způsobem.

Ani drog se nezbavili a po jejich aplikaci se dostanou do „rage“ módu, po jehož odeznění se pozvrací a chvíli nemohou bojovat. Právě ryzí absurdita se zde dobře spojuje se sychravou vizí zdegenerované Moskvy, kde vláda páchá experimenty na lidech, stoky jsou plné mutantů a nekrotických prasat, která se živí na lidech a vy z mrtvých vysáváte Nekro, návykovou drogu, která vás pohání. Jen pozor, z protivníků, kterým rozbijete hlavu na kaši (doslova) Nekro nedostanete.

Ačkoliv je hra pixelartová, ukazuje velké množství detailů a ukazuje, jak k pixealrtovému zpracování přistupovat. Na nepřátelích je vidět stupeň zranění, prostředí je plné drobných maličkostí, které napomáhají atmosféře a i ty rozbité lebky a cákance mozkové tkáně vypadají nepříjemně. Mother Russia Bleeds vypadá jako hodně bizarní pocta mlátičkám starého střihu a minimálně v kooperaci by mělo jít o dobrou zábavu. Hra vychází 5. září na PC, Mac a Linux.

zdroj: Archiv

Nejnovější články