Půlhodina z hraní Terminator: Resistance se soustředí na stealth a taktický postup
zdroj: tisková zpráva

Půlhodina z hraní Terminator: Resistance se soustředí na stealth a taktický postup

22. 10. 2019 7:45 | Video | autor: Jan Slavík |

V chystané first person akci Terminator: Resistance s největší pravděpodobností dojde i na rozbíjení kovových úst, ale vypadá to, že se neobejdete ani bez plížení, plánování a hackování. Což o to, myšlenka to vůbec není špatná. Hra se odehrává po dni zúčtování, což znamená, že lidstvu akutně hrozí vyhynutí a poslední chytání stébel probíhá pomocí odboje partyzánských skupin.

Nepřítel má na své straně přesilu i jasnou technologickou převahu. A chatrné lidské tělesné schránky jsou zkrátka k férovému boji proti nemilosrdným mašinám na smrt krajně nevhodné. Je jasné, že "na Arnolda" to (minimálně zpočátku) nepůjde.

zdroj: Archiv

V půlhodinovém segmentu z livestreamu PlayStation Access EGX se můžete podívat, jakým způsobem tvůrci ze studia Teyon tento koncept zpracovali. Hrdina se plíží okolo věží, sem tam se do nějaké nabourá a přesvědčí ji tím, aby spustila palbu na kolegy. Snaží se proklouznout i okolo patrolujících T-800, a když se mu to nepovede, nabroušený terminátor v podstatě jednou ranou ukazuje, kdo má větší svaly.

Zdá se, že hackování a páčení zámků pomocí miniher nebude možnost, ale nutnost. Stejně tak se prý neobejdete bez sbírání materiálů a vyrábění vylepšení pro svou výzbroj a výstroj, což naznačuje přítomnost lehkých RPG prvků. Na papíře tedy fajn zábava.

Že by se ale Terminator: Resistance momentálně tvářil jako kdovíjaká pecka, se upřímně tvrdit nedá. Předvedené úrovně se jeví jako koridory s jedinou možnou cestou pro stealth, bolestivě generické minihry vypadají, že začnou lézt na nervy tak do hodiny, a vizuál také zrovna dvakrát nebere dech. Bude to nejspíš o něco lepší než předchozí magnum opus studia, Rambo: The Video Game. Jenže... to by se dalo říct i o pádu ze schodů.

Zda se jedná o mylný dojem, se dozvíme 25. listopadu, kdy hra vychází na PC a konzole.

Nejnovější články