První část Arma 3 kampaně je venku, představuje se trailerem
zdroj: tisková zpráva

První část Arma 3 kampaně je venku, představuje se trailerem

31. 10. 2013 16:30 | Video | autor: Ladislav Loukota |

V polovině září vydaný základ Arma 3 dnes konečně rozšířila první část singleplayerové kampaně. Dostala název Survive a slibuje vás uvést do prvopočátku konfliktu mezi NATO (naši slovutní protagonisté), CSAT (zlý Irán a jeho arcizlí spojenci) a AAF (domorodí Altisané/Stratisané). A čistě dle popisu obsahu zní Survive dost podobně jako zápletka prvního Flashpointu – což věru není na škodu.

Dějově kampaň navazuje na fiktivní občanskou válku na ostrově Altis a neméně fiktivní bod zlomu „mezi chřadnoucím vlivem Evropy a rostoucím vlivem východu“. Po posledních pět let od konce lokálního konfliktu zde vojska NATO udržovala mír, jakmile se však začala stahovat, vytvořila mocenské vakuum. Hlavní hrdina epizody, člen formace Task Force Aegis, voják Ben Kerry, se spolu s operativci z britských SF ocitá pod nečekaným útokem a hnedle "bojuje o holé přežití". Pocit déjà vu z první třetiny prastarého Flashpointu jako vyšitý. Vydání první části kampaně, která je současným majitelům hry po updatu na Steamu dostupná zdarma, doplnili tvůrci z Bohemky ne úplně dechberoucím, ale přesto dostačujícím trailerem.

...

Na epizodu Survive navážou do budoucna další dvě epizody s názvy Adapt a Win, jejich data vydání jsou však momentálně velkou neznámou. Ty z vás, kteří si na singl nepotrpí, bude možná více zajímat skutečnost, že spolu s epizodou Survive do hry a především jejího editoru přibývá i něco více položek – nové zbraně, animace, 3D objekty a skripty. Další informace o Arma 3 hledejte na oficiální stránce.

Nejnovější články