Provokativní Wolfenstein mod: Vzpoura v Osvětimi
zdroj: tisková zpráva

Provokativní Wolfenstein mod: Vzpoura v Osvětimi

10. 12. 2010 16:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Téma holocaustu a prastará FPS Wolfenstein, to by mohla být v rámci boje za hyperkorektnost výbušná kombinace, kdyby se jí nechopil šikovný izraelský modder Doomjedi. Ten od roku 2007 vyvíjí modifikaci Sonderkommando Revolt spolu se skupinou Team Raycast a první díl z plánované trilogie (přijde ještě Varšavské povstání a Treblinka) by měl vyjít 1. ledna 2011.

Sonderkommando Revolt se snaží o zasazení akce do kontextu povstání v koncentračním táboře Osvětim, jež se událo v roce 1944 a výsledkem byli tři mrtví němečtí dozorci a 451 židovských „odklízečů těl“, takzvaných Sonderkommand. V kůži Zalmena Gradowského ovšem dějiny tak trochu přepíšete, protože masakr, který se dle traileru rozpoutá překoná hranici tří mrtvých Němců velmi rychle.

Pro to ale hra nevypadá tak zajímavě. Poměrně působivý a děsivý je způsob, jakým je Osvětim vyobrazena. Tvůrci odvedli pořádný kus práce, z koncentračního tábora mrazí, i když je zpracován ve stařičkém enginu. Podíváme se do krematoria, plynových komor, výslechových a mučících místností... až si člověk říká, zda by hra nebyla působivější bez té wolfensteinovské akce.

Nejnovější články