Připravte se na válku ve videu z Company of Heroes 2
zdroj: tisková zpráva

Připravte se na válku ve videu z Company of Heroes 2

7. 12. 2012 10:00 | Video | autor: Adam Homola |

Válečné strategie Company of Heroes 2 se sice dočkáme až v březnu, ale vývojáři ze studia Relic Entertainment nás začínají zásobovat videodeníčky už teď. Ten první by nás měl připravit na válku a krátce zopakuje, i s názornými ukázkami, co že je to ten systém Truesight, jak vám na bojišti pomůže Vaulting a na co byste si měli dát pozor, když pojedete s tankem přes zamrzlé jezero. Východní fronta byla brutální konflikt - to vám vývojáři připomenou v krátkém úvodním opáčku, a pak už se jde na samotnou hru.

zdroj: Archiv

Jako první se vývojáři zaměří na systém Truesight, který je o dohledu vašich jednotek. Truesight bere v potaz věci, které by vám v reálu blokovaly výhled a kolem nich vystaví dynamický fog of war systém. Takže pokud například přijdete k nějaké budově, ve většině strategií byste díky odhalenému fog of war viděli i za ni. V Company of Heroes 2 uvidíte jen to, co byste viděli v reálu. A jestli se za budovou skrývá nepřátelská jednotka, to si budete muset zjistit sami.

Truesight by vás měl ideálně donutit přemýšlet o tom, jak se pohybujete po prostředí, jak budete obcházet překážky a přistupovat k objektům. Na pohyb po prostředí bude mít vliv také Vaulting, tedy přeskakování a přelézání překážek. Teď už nebudete muset s vojáky obíhat nějaký plotek nebo nízkou zeď, můžete to, opět jako v reálu, přelézt/přeskočit. Vaulting tak přidá další taktické možnosti, hlavně pro obcházení nepřátel, ale klíčový bude také pro přežití vašich vojáků. Ti by v některých situacích mohli umrznout a rychlá cesta přes překážky ke zdroji tepla bude jediným východiskem.

Řeč došla i na slavný Cold tech, nebo-li technologii pro zimní počasí a prostředí. Hezkým příkladem budiž tank, který vjede na zamrzlé jezero. Pokud vás na jezeře někdo začne bombardovat, led popraská a tank se potopí. Společně s ním také vojáci, kteří se sice budou snažit doplavat ke břehu, ale v ledové vodě umrznou. Je vidět, že se tvůrci realističtějších systémů nebojí a to je jednom dobře, obzvláště v takovýchto strategiích, kterých dnes moc není.

Nejnovější články