Postapokalyptická 35MM nabídne putování po širých ruských pláních
zdroj: Vlastní foto autora

Postapokalyptická 35MM nabídne putování po širých ruských pláních

8. 1. 2015 14:39 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Survivalových her je dnes jako hub po radioaktivním dešti a svou troškou do mlýna nyní přispěl i ruský vývojář Sergej Noskov, tvůrce nezávislých projektů The Light či The Train. Taktéž jeho nejnovější hra 35MM (Steam Greenlight) přinese spíše zamyšlenější styl, minimálně vzhledem však zaujme i fanoušky Stalkera. Koncept her o přežívání v nehostinném prostředí navíc inovuje přítomností kamaráda. 

Trailer komponovaný ze záběrů z hraní a nahodilých animací lelkujících NPCček dílem připomíná to nejlepší z kempování ve Stalkerovi (třikrát hurá hraní na kytaru!), a dílem tajemné indie horory západní provenience - protože z výsledku není moc znát, jak se vlastně finální produkt bude hrát a oč v něm půjde. Cílem je jednoduše otřískat divákovi o hlavu solidní atmosféru a mrazivý vizuál.

Post-apokalyptické kontury ostatně 35MM nemají chybět. Hra popisuje putování dvou postav světem po konci světa, tentokrát "rukou" smrtící epidemie. Vybydlenou Zemí kráčí hrst osamělých přeživších, kteří se museli vrátit k primitivnímu zemědělství nebo sběru.

Jak napovídá video i původ vývojáře, i tentokrát se podíváme do někdejšího Ruska, definovaného především nekonečným horizontem plným polí a lesů. Za koho však budeme hrát, a kam budeme kráčet, se ve filozofující adventuře dozvíme až v průběhu...

zdroj: Archiv

Přemíru mudrování a poetiky 35MM nezamaskuje, zvlášť když uvážíme, že název hry odkazuje k fotografickému filmu, nikoliv k ráži těžkého kulometu. Základní popis hry přesto slibuje i "některé prvky střílečky", snad však spíše pro onen titulní fotoaparát než v klasickém smyslu.

O fous delší popis hry slibuje možnost volného průzkumu krajiny, sběr jídla, baterií, munice i plnění úkolů. Přítomné bude i větvící se zakončení děje. Vyjít má přitom hra už v půlce roku 2015. Zajímavě zní rovněž přítomnost druhé NPC postavy, která by obvykle osamocené putování světem v rozkladu mohla zajímavě oživit, nikoliv však zvuky, které při hraní kooperativních survival titulů obvykle vyluzují živí spoluhráči... 

Jako autorský projekt figuruje 35MM momentálně jen na Steam Greenlight a zdejší popis prvků věru není vyčerpávající. Snad se Noskov brzy rozepíše s dalšími podrobnostmi. 

Nejnovější články