Podívejte se na hru na schovávanou v multiplayerovém hororu Friday the 13th
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na hru na schovávanou v multiplayerovém hororu Friday the 13th

25. 4. 2016 17:13 | Video | autor: Honza Konfršt |

O vyvíjené multiplayerové adaptaci Pátku třináctého v originále Friday the 13th toho zatím nevíme mnoho, z výstavy PAX East se do světa alespoň dostává kratičká ukázka z alfa verze hry. Nové video se zaměřuje především na atmosféru a pocit beznaděje, který pojme každého, jemuž jde po krku slavný Jason Voorhees.

Z pohledu nešťastné oběti potkáte Jasona, který se k vaší postavě nejprve proseká přes dveře, načež provede to, co v rámci filmové série desítkám dalších lidí. Jde o animaci, která primárně předvádí engine, a tak si můžete udělat rámcovou představu, jak tato hra o přežití bude probíhat. Nečekejte ale souboje s AI, Friday the 13th je primárně multiplayerová hra.

Idea asymetrického multiplayeru dle Pátku třináctého proti sobě postaví sedm hráčů a postavu vraha. Ten je silnější, ozbrojený a celkově ve výhodě, prostě jako ve filmovém hororu, kde hlavního protivníka skoro nejde zabít. 

zdroj: Archiv

Vedle atraktivně znějícího multiplayeru nabídne hra tento podzim i singleplayerovou část, jež nabídne oddělené scénáře a možnost opětovně zažít nejikoničtější momenty z filmu. O existenci režimu pro jednoho hráče se přitom zasadil zapříčinil zájem komunity a s tím spojený úspěch hry na Kickstarteru. Zde hra vybrala nemalou částku 827 tisíc dolarů, takže rozhodně nejde o nízkorozpočtové dílko.

V případě zájmu se pak můžete podívat i na Twitter hry, kde se objevuje dalších pár vteřin videa. Tyto záběry jsou už ale poněkud explicitnější a odhalují jednu z vražd z pohledu nezávislého pozorovatele.

Nejnovější články