Podívejte se do zákulisí vývoje historické bojovky For Honor
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se do zákulisí vývoje historické bojovky For Honor

6. 8. 2015 10:58 | Video | autor: Honza Konfršt |

Boj na blízko lze chápat jako formu umění. A přesně s touto ideou pracují v Ubisoftu Montreal, kde vyvíjí historickou "šermířskou" rubačku jménem For Honor. Ta dorazí v zatím blíže neuspřesněném datu na PC, Xbox One a na PS4. Na zmíněných platformách se pak pokusí potěšit všechny fandy soubojů rytířských, vikinských a samurajských, což jsou disciplíny a éry, kam autoři upínají svůj zrak. Jak se tvůrci vydali napříč časem a vrhli se na poodhalování minulosti popisuje následující video.

Ve videu hovoří CEO Ubisoftu Montreal, Yannis Mallat, Jason VandenBerghe, kreativní ředitel vývoje For Honor, a další dva zástupci z týmu vývojářů. Prvně lze na videu slyšet VandenBergheho, kterak hovoří o hodnotách, jež jednotlivé frakce ztělesňují – pro samuraje je to například loajalita, pro rytíře pak ctnost. Volba hráče pak může pramenit přímo z toho, co je vlastně jeho srdci bližší.

Četné záběry ze hry nečekejte, co však očekávat můžete, jsou zajímavé zákulisní informace. VandenBerghe například hovoří o tom, kterak chtěli vybudovat hru okolo netradičního ovládacího schématu. Ten spočívá v tom, že levou páčkou na gamepadu hráč ovládá pohyb, tou pravou pak postoj, což prý poskytuje ideální příležitost nejen ke kompletnímu ovládání postavy, ale například také k tomu, že má hráč k dispozici dostatek prostoru sledovat protivníka, odhadovat jeho další kroky a adekvátně se připravovat na jeho útoky.

Každopádně se prý máme těšit na kvalitní a zábavný titul a de facto i na průlom v podobě nového žánru her simulujících souboje s mečem. Ovšem, ruku na srdce, takové tu již přeci jen byly a nebylo jich málo, jen je nikdo neservíroval s polevou v podobě propagace na tiskové konferenci na E3...

zdroj: Archiv

Nejnovější články