Plynulý pohyb a drsné souboje na videu z Dying Light (skoro) berou dech
zdroj: tisková zpráva

Plynulý pohyb a drsné souboje na videu z Dying Light (skoro) berou dech

4. 6. 2014 19:18 | Video | autor: Petr Poláček |

Jakkoli mám k Mirror’s Edge řadu výhrad, zpracování dynamiky pohybu z pohledu první osoby mě uchvátilo od prvního videa a nepřestávalo bavit i ve hře. Žádná jiná hra od té doby podobně senzační pocit z pohybu prostředím nenabídla (moc jich to ovšem nezkoušelo), což je deficit, který by mohla dorovnat až adrenalinová survival akce Dying Light od Poláků z Techlandu. Čert vem, že mě zombie motiv ve hrách spíše odrazuje než naopak. Pohled na záběry z E3 traileru, který se zaměřil na prezentaci parkourového pohybu a rozličné způsoby likvidace nepřátel, je skoro až povznášející.

Vývojáři svůj systém pohybu prostředím nazývají honosně "Přirozený pohyb" a navzdory své obvyklé konzervativní skepsi přiznám, že pohyb postavy na záběrech videa opravdu přirozeně působí. Lépe řečeno, spíš působí plynule než přirozeně, protože opravdu nevím, jak bych v reálu skákal z pátého patra a kouskoval nakažené spoluobčany elektrickým kladivem (či co to je). 

Podrobnosti o kombinaci plynulého pohybu prostředím s brutálními souboji poskytnou tvůrci nedočkavým hráčům příští týden během výstavy E3 v Los Angeles. Nikdo z nás však není trouba, aby si nedokázal udělat obrázek už podle E3 videa. V některých scénách je ostatně video skoro až moc názorné, ale možná jsem jen přecitlivěla baba. 

zdroj: Archiv

Kluci z naší E3 výpravy každopádně v Los Angeles na Dying Light mrknou, aby vás mohli informovat o stavu vývoje. Dying Light vyjde v únoru 2015 na PC, PS4, Xbox One, PS3 a Xbox 360.

Nejnovější články