Pillars of Eternity: The White March představuje nového společníka – mnicha Zahuu
zdroj: tisková zpráva

Pillars of Eternity: The White March představuje nového společníka – mnicha Zahuu

20. 8. 2015 18:33 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už za pět dní vyjde první díl datadisku povedeného RPG Pillars of Eternity jménem White March. V jeho rámci se mimo jiného představí i noví společníci a mezi nimi najdete i svérázného mnicha jménem Zahua. Ten patří k silně asketickému a zároveň bojovnému řádu Nalpazca, což tak trochu i předurčuje jeho přístup. Nečekejte ovšem žádného klasického mnicha, Zahua a jeho řád jsou hodně daleko něčemu, co se i ve fantasy světě může zdát normální.

Ačkoliv je Nalpazca inspirován Aztéky, tvůrci z Obsidianu do svého světa přidávají dost vlastních nápadů. Mniši tohoto řádu jsou známí silně antisociálním chováním, konzumací halucinogenních drog, které jim, podobně jako bolestivé sebepoškozování, pomáhá najít „ryzí vizi“ světa kolem nich. Dokonce panují zkazky o tom, že tito mniši po boji konzumují maso padlých nepřátel. Tak uvidíme, zda si Zahua nedá po bitvě gáblík.

Zahua sám je na cestě k tomu stát se dokonalým bojovníkem, na níž ale prý musí co nejvíce trpět. Jeho tělo je tedy plné jizev, z nichž si ale velkou část způsobil sám. Vzhledem k jeho postojům bude asi občas těžké s tímhle mnichem vyjít, ale na druhou stranu, v situacích, kde mnozí propadají beznaději, tenhle svéráz občas najde něco pozitivního (a nejspíše ještě více deprimujícího). První část Pillars of Eternity: The White March vychází 25. srpna na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články