Odlehčený Van Helsing se profiluje jako klasické akční RPG
zdroj: tisková zpráva

Odlehčený Van Helsing se profiluje jako klasické akční RPG

4. 7. 2012 17:12 | Video | autor: Petr Poláček |

První video z akčního RPG The Incredible Adventures of Van Helsing se Alešovi moc nezamlouval, zejména kvůli japonsky laděné grafické stylizaci. Na druhou stranu, mě se druhé video, které před očima mává skoro dvěma minutami záběrů ze hry, docela líbí. Po japonské stylizaci není ani vidu ani slechu a zvolený, mírně komiksový, styl odpovídá odlehčenému zpracování upírského tématu, aniž by jej posouval až někam k parodii.

zdroj: Archiv

Faktu, že ze záběrů působí hra poněkud neučesaně a zmateně, hlavně v oblasti inteligence nepřátel, bych se zatím nebál. Jde o záběry z pre-alfa verze, takže mají právo být ušmudlané a hřebínkem nepolíbené. Na druhou stranu si ale nejsem jistý, jestli si tvůrci z týmu Neocore přeci jenom neměli trošku vyhrát se střihem a jinými metodami, jakými se obvykle vytváří atraktivní prezentace na obyčejnou hru.

Tím ale neříkám, že The Incredible Adventures of Van Helsing bude hra obyčejná a nudná. Zatím jsem ji nehrál a nemůžu tedy soudit. Jisté je pouze to, že tohle video moji chuť si hru někdy v budoucnu podat, nijak zvlášť neovlivnilo – ani negativně, ani pozitivně. Pokud vám také Van Helsing junior nezačal lézt krkem po zhlédnutí videa, můžete se o něm více dozvědět na homepage.

Nejnovější články