Nové záběry z Dawn of War III vylepšují dojem z grafického zpracování
zdroj: tisková zpráva

Nové záběry z Dawn of War III vylepšují dojem z grafického zpracování

17. 6. 2016 16:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Po krátkém traileru se záběry z hraní Warhammer 40 000: Dawn of War III si můžete prohlédnout desetiminutový prostřih z E3 mise. Server IGN natočil rozhovor s Brentem Disbrowem, jedním z šéfů vývoje hry a jejich povídání doprovází pasáže z hraní mise, která působí spíše jako tutorialová. Některé momenty mají pomoci pochopit, jak se můžete pohybovat s Gabrielem Angelosem, případně ukazují první použití Imperial Knighta. Především ale souvislejší záběry z hraní vypadají výrazně lépe, než v traileru a už v pre-alfa fázi je vidět spousta drobných detailů.

Je vidět, že nejvíce se zatím grafici věnovali Imperial Knightovi. Obrovitý, pilotem řízený robot je plný drobných detailů ať na zbroji nebo v akci. Vizuální efekt raketového útoku je skvělý, ale nejlépe vypadají dva gatlingy Avenger, které se po soustavné palbě rozžhaví doběla. Celkově ale i animace jednotek a celkový styl hry působí mnohem lépe, než byl první dojem z traileru, a je radost sledovat vizuální efekty uprostřed velké přestřelky. Jen mám kvůli všem výbuchům a paprskům trochu problém u větší bitvy udržovat přehled o tom, co se kde děje.

Na co jsem si zatím nezvykl, je nevýrazné prostředí planety Acheron. Modrošedá zem nedává moc vyniknout jednotkám a celkově působí dost vyprázdněně. Zčásti asi za můj pocit může absence UI, ostatně, jsem si jistý, že s ním budou i informace o průběhu bitvy kompletnější, než jen s pomocí vizuální kontroly. Je příjemné, že jde rozeznat jednotlivé typy jednotek, byť u vybledlé červené Blood Ravenů se mi někteří mariňáci už ztrácejí mezi vizuálními efekty a vedle větších jednotek jako jsou Dreadnoughti nebo Drop Pody.

Z hlediska hratelnosti teď nejde moc usuzovat, protože na většině videí dostávají Eldaři strašně napráskáno, za což může většinou kombinace Angelose a Imperial Knighta. Hádám, že celá E3 mise byla vytvořená tak, aby se předvedly hlavní prvky jako jsou hrdinové (Angelos), superjednotky (Imperial Knight), superútok (paprsek Finger of God z kapitulní lodi Dauntless) a Eldaři sloužili jen jako kulisy pro tuto demonstraci.

Z rozhovoru je ale jasné, že milovníci krytu z předchozích her nebudou nadšení. Z videa je zjevné, že byl značně omezený, ostatně Disbrow říká, že jim velké souvislé linie krytu neseděly ke konceptu velkých bitev. Nějaký kryt zde bude, je trochu vidět i ve videu, ale bude zničitelný, takže nehrozí, že by byly některé jednotky zakopané, dokud si pro ně nepřiběhnout specialisté na blízko. Asi bude tedy důležitější rychlý management pozice jednotek na bojišti, než pečlivé vybírání krytu a palebných pozic. Kdy Warhammer 40 000: Dawn of War III vyjde zatím nevíme, ale dá se čekat, že až příští rok.

Nejnovější články