Prvním záběrům z hraní Dawn of War III dominuje majestátní Imperial Knight
zdroj: tisková zpráva

Prvním záběrům z hraní Dawn of War III dominuje majestátní Imperial Knight

14. 6. 2016 2:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na PC Gaming Show se poprvé předvedla realtime strategie Warhammer 40 000: Dawn of War III záběry z hraní a ne jen CGI trailerem. Záběry jsou z pre-alfa verze hry, což je vidět především na animacích pohybu jednotek, které jsou velmi prosté, hlavně u Eldarů. Prim ale ve videu hraje kapitula adeptus astartes Blood Ravens, jíž si vymysleli ve studiu Relic už v první Dawn of War a Games Workshop ji adoptovali do oficiálního kánonu. Ve videu se představí především ničivý pilotovaný mech Imperial Knight, jedna z nových obřích jednotek.

Jak už jsme psali při představení hry, Dawn of War III se vydá spíše směrem k prvnímu dílu, tedy střetům větších armád, než taktickým manévrům malých jednotek. Naznačuje to i video níže, kde zuří bitva mezi Blood Ravens a Eldary. Na videu je zřetelný příklon k odlišnému pojetí celé bitvy vzhledem k dvojce.

V něm jsou základní jednotky doplňované specialisty jako jsou Assault Marines a silnými jednotkami jako je právě Imperial Knight, hrdinové jako třeba mistr kapituly Gabriel Angelos. Zatímco základní jednotky víceméně udržují palebnou linii a vzájemně se drží na uzdě (samozřejmě pokud je jich přibližně stejný počet), právě specialisté a hrdinové zvrátí danou část bitvy na svou stranu.

Ve videu je vidět zdrcující nástup Imperial Knighta, taktické manévry pomocí drop podů, odkud se do týlu Eldarů vrhají mariňáci a nakonec i speciální útok superzbraně - paprsku z kapitulní lodi Dauntless. Ačkoliv většinu času bitva připomíná hodně divoký ohňostroj, dají se i v záběrech z této verze najít různé detaily.Některé jednotky mariňáků i Eldarů mají k dispozici energetické štíty, za kterými se kryjí před palbou (jinak zatím není slibovaný kryt vidět). Efekt hrdinů, v tomto případě Angela, na řadové jednotky je doslova drtivý – zůstane po nich jen krvavý flek. Imperial Knight pak působí opravdu majestátně a vedle něj vypadají třeba eldaří Falcon tanky a nebo mariňácké Dreadnoughty velmi křehce.

Pokud se vám ale zdá, že je grafika příliš barevná, je to záměr tvůrců. Chtějí, aby se víc blížila podobě, jakou má svět v původní stolní předloze, kde to jen hraje všemi barvami, což platí především pro Eldary. Kdy hra vyjde zatím nevíme, vzhledem k tomu, že záběry pochází z pre-alfa verze se asi jen tak nedočkáme.

zdroj: Archiv

Nejnovější články