Nové video z Uncharted 4 oznamuje konec zloděje Nathana Drakea
zdroj: tisková zpráva

Nové video z Uncharted 4 oznamuje konec zloděje Nathana Drakea

10. 6. 2014 6:00 | Video | autor: Petr Poláček |

Dva a půl roku po vydání Uncharted 3 a tři měsíce po odchodu duchovní matky série Amy Henning pustili tvůrci z Naughty Dog nedočkavým fanouškům první ukázku z Uncharted 4: A Thief's End. Žádné velké a dramatické scény ovšem video nenabídlo. Nathan Drake se probouzí na pláži neznámo kde a na pozadí běží jeho dialog se Sullym. Nathan přemlouvá svého mentora k opravdu poslednímu dobrodružství, čemuž odpovídá i podtitul hry.

Jestli Uncharted 4 bude opravdu poslední dobrodružství Nathana Dreakea, nebo podtitul hry (Zlodějův konec) platí pro někoho jiného, se přesvědčíme až v příštím roce, kdy hra na PS4 vyjde. Pro tuhle chvíli musíte věřit tvůrcům, že usilují o technologicky vyšperkovanou hru co běží v rozlišení 1080p a 60 snímcích za sekundu, přičemž model Nathana Drakea v traileru je prý složený z dvojnásobného množství polygonů, než z kolika se skládal model Joela v PS3 verzi The Last of Us. V zásadě tomuto srovnání vůbec nerozumím, protože se porovnávají hry pro jiný (a zcela odlišný) hardware, navíc množství polygonů nehraje příliš velkou roli. Chápu ovšem, že srovnávat je třeba, protože je to zdravé...

zdroj: Archiv

Obsahový popis Uncharted 4 je prozatím maximálně vágní. Nathan a minimálně Sully (dle traileru) se znovu zapletou se zlodějským podsvětím, což je vymrští na dráhu dobrodružství, které je znovu protáhne všemi koutky světa. Tentokrát půjdou po stopě historické konspirace spojené s bájným pirátským pokladem a zcela nepřekvapivě si prý Nathan během nových eskapád sáhne na vlastní fyzické, psychické i morální limity.

Tvůrci se vás zkrátka opět budou ptát, co jste schopní obětovat, abyste zachránili milované osoby. Respektive se nebudou ptát přímo vás, nýbrž Nathana, jehož kroky budou v rámci lineárního vyprávění přísně nalajnované. Ale na to už jsme si v případě série Uncharted zvykli. Hlavně, že je všechno dobře zahrané a zábavné na hraní. Zatím se to Naughty Dogs dařilo, uvidíme jak se pochlapí do čtveřice všeho dobrého.

Nejnovější články