Nové video z Cossacks 3 vás naučí základům diplomacie
zdroj: tisková zpráva

Nové video z Cossacks 3 vás naučí základům diplomacie

11. 3. 2016 9:48 | Video | autor: Aleš Smutný |

GSC Game World se sice ještě nepochlubili, kdy hodlají, alespoň rámcově Cossacks 3 vydat, ale za to se prezentují dalším videem, které se nese ve stylu jejich suchého humoru. To se sice jmenuje „diplomacie v 17. století,“ ale spíše jde o demonstraci pohybu jednotek a ukázku jednoho kratičkého střetu.

Momentální datum vydání je stanovené na „letos“ což je jen přirozený vývoj od loňského „letos.“ Rozhodně se ale nedá říct, že by snad GSC zaháleli, protože vývojářský blog pilně doplňuje informace. Kromě nových obrázků se také můžete dozvědět, že ve studiu rozběhli aktuální build na strojích s procesorem a grafikou z roku 2007. Sice autoři neříkají v jaké kvalitě, ale snaží se tím naznačit, že Cossacks 3 rozhodně nebudou požadovat nejnovější hardware.

Ostatně, cílem celé hry je vytvořit remake první hry z roku 2001 s tím, že dojde i k dodatečné úpravě herních mechanismů, které úplně nefungovaly a především GSC vyvinou novou AI. Nicméně jádro strategie bude stejné a hlavní je, aby hra vypadala pěkně a zároveň, aby zvládla plynule vykreslit až 10 000 jednotek na jednom bojišti. Navíc musí zvládnout počítat realistickou balistickou křivku dělových koulí i kulí z mušket a v případě multiplayeru dát ještě prostor až sedmi hráčům.

Hlavní myšlenkou je, že GSC Game World vydají „základní“ verzi hry, k níž budou vydávat updaty, DLC a také dají volný prostor moderské komunitě. V základu tak bude 12 národů a časem se toto číslo rozroste na 20. Hra bude prakticky stejná jako původní Cossacks: European Wars, jen v novém kabátku. Další obsah pak bude jak na tvůrcích, tak na moderech, kteří dostanou kompletní editor. Engine hry je prý vhodný na tvorbu modifikací a dobře zvládá velké množství jednotek na bojišti.

Přesnější informace o datu vydání sice zatím chybí, ale když se podíváte do galerie, uvidíte, že hře to vážně sluší a to hlavní, tedy transformace vizuální stránky, se povedlo. Samozřejmě, o tom, jak optimalizovaná hra bude se můžeme jen dohadovat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články