NATO v pasti aneb trailer z vojenské strategie Wargame
zdroj: tisková zpráva

NATO v pasti aneb trailer z vojenské strategie Wargame

13. 1. 2012 13:47 | Video | autor: Aleš Smutný |

O téhle hře s všeříkajícím názvem Wargame: European Escalation jsme nějakou dobu neslyšeli a tak je moc dobře, že se připomíná výbušným, dynamickým a zatraceně dobře vypadajícím trailerem, v němž se konvoj NATO ocitá pod útokem vojsk Varšavské smlouvy a následně odpovídá vlastními zálohami. K tomu je zde nezbytný a velmi příjemný military fetiš, projevující se popisem jednotlivých strojů, což hře dodává potřebný punc autentičnosti potenciální války v letech 1975-85. Na každé straně budou k dispozici jednotky čtyř národů a je skvělou zprávou, že tu najdeme i Čechoslováky! Jak se ve hře profilujeme si přečtěte uvnitř článku.

zdroj: Archiv


Naše jednotky budou prý silně mobilní, naše artilerie úctyhodná a vojáci precizní. A milá je i poznámka, že jsme ze států Varšavské smlouvy nejvíce nezávislí od celkového vlivu SSSR (zda je to pravda, nechť posoudí historikové). Ale co se týče vojenské stránky věci, jsme prostě opak Poláků, kteří mají sice skvělou pěchotu, ale horší techniku. Dominovat bychom tedy měli hlavně vlastními bojovými systémy, protože Poláci sází hlavně na pěchotu a starší techniku vlastní výroby. SSSR sází samozřejmě na mohutné tankové svazy a vrtulníky, zatímco NDR na sovětskou techniku a solidní pěchotu, primárně využitelnou jako průzkumné jednotky. Složení NATO stran už si ale najděte na oficiálních stránkách.

Ve hře bude celkem 361 jednotek, mapa má rozměry ohromných 150 kilometrů čtverečných a engine hry jménem IRISZOOM podle všeho výkonem obrazně trhá asfalt. Ostatně, oprávněné naděje vzbuzuje i jméno tvůrce, Eugene Systems tvoří komplexní hry jako je R.U.S.E. či Act of War. Hra vyjde v únoru a samozřejmě se bude opírat i o multiplayer.

Nejnovější články