Na PS3 přichází Dust 514, MMO spolupracující s EVE Online
zdroj: tisková zpráva

Na PS3 přichází Dust 514, MMO spolupracující s EVE Online

7. 6. 2011 13:33 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ač angličtinou, z níž zněla spíše slova připomínající starou germánštinu jeho předků,...

Ač angličtinou, z níž zněla spíše slova připomínající starou germánštinu jeho předků, zástupce islandského studia CCP představil ambiciozní projekt jménem Dust 514. Jde o MMO FPS z žánru ryzího military sci-fi. Hra vás zavede mezi žoldnéře, kteří válčí na planetě New Eden – a zde přichází klíčový prvek hry. Znáte jistě populární vesmírnou MMO EVE Online pro PC. Nu a s ní bude Dust 514 propojen. Na PS3. Jako hráči EVE si totiž budete moci najímat žoldnéře, aby pro vás dobyli kus planety... a jako žoldnéři budete přijímat kontrakty a cedit krev pro své zaměstnavatele nahoře. Nezapomeňte si po prohlédnutí gameplay traileru přečíst další důležité informace uvnitř článku.

zdroj: Archiv


Takže tu budeme mít unikátní propojení, kdy financování z EVE rozhýbe Dust a bitvy v Dust 514 budou mít dopad na ekonomiku a vliv v EVE Online. To, že jde o propojení PS3 – PC je jen třešnička na dortu. Hra bude distribuována digitálně přes PSN a pojede na systému free-to-play, ovšem s dodatkem onoho vlivu z EVE. Sice budete moci za peníze nakupovat zbraně, výzbroj apod, ale tvůrci uvádí, že pokud budete získávat dobré kontrakty z EVE, můžete vše obstarat ingame obchodem s virtuální kořistí a odměnou. Navíc uvidíme, jak si budou tvůrci hrát s podporou a motivem žoldnéřství. Budete mít pak vlastní reputaci? Budou se o vás hráči EVE předhánět? Uvidíme.

Z dalších zpráv můžeme potvrdit podporu PS Move, která nás ale zatím v FPS úplně nepřesvědčila a blíže nerozvedené koketování s PS Vita. Hra vyjde v létě příštího roku a vypadá opravdu zajímavě.

Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články