Murdered: Soul Suspect vypadá jako skvělá duchařská detektivka
zdroj: tisková zpráva

Murdered: Soul Suspect vypadá jako skvělá duchařská detektivka

19. 6. 2013 11:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Celá čtvrthodina s chystanou adventurní detektivkou Murdered: Soul Suspect naznačí mnohé. Sledujeme v ní první kroky z okna vyhozeného a zastřeleného detektiva Ronana O'Connora, jak si osahává místo činu se smysly ducha. Jelikož se nemůže ničeho dotknout, musí používat jiné metody. Kupříkladu vidí místa, která se týkají násilných a traumatických činů. Při pohledu na (své) tělo dává do kontextu různé stopy.

Následně ale může využívat dalších možností ducha. Chce vidět do poznámek policisty? Stačí jej posednout a vidí to, co on. Když pak dojde na výslech svědkyně, Ronan může vyšetřování postrčit tím, že jí vnukne svou vzpomínku, jíž pak ona přetlumočí. Při řešení případů je celkem důležité uvědomit si, že jako ducha vás nesvazují stěny a dveře.

Pohyb po spirituálním světě bude jedním z klíčových prvků. V jeho rámci ale narazíte i na akční složku, kterou představují démoni. Ti jsou zde v roli spíše prázdných, ale smrtících schránek, které mohou Ronana rychle zničit. Naopak on může zničit je, pokud k nim přijde ze strany, kdy jej nečekají a roztrhat je na kusy. Místo boje tak dostáváme spíše taktickou složku, kdy třeba k přechodu za démona využijete kráčejícího policistu, protože uvnitř člověka vás démoni neuvidí.

Murdered: Soul Suspect vypadá opravdu skvěle, primárně proto, že opravdu zdůrazňuje vyšetřovací složku a nesnaží se ji ředit mizernými akčními scénami, což hodně uškodilo takovému L.A. Noire. Murdered: Soul Suspect vyjde začátkem příštího roku na PS3, X360 a PC.

...

Nejnovější články