Mount & Blade II: Bannerlord představuje záběry z bitev s novým systémem seržantů
zdroj: tisková zpráva

Mount & Blade II: Bannerlord představuje záběry z bitev s novým systémem seržantů

13. 6. 2017 6:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

O nástupci povedeného středověkého RPG Mount & Blade II: Bannerlord jsme toho napsali již opravdu hodně. Co nám však mezi články docela chybělo, jsou pořádná videa z rozsáhlých bitev na otevřených prostranstvích. Hned dvě taková byla právě prezentována během PC Gaming Show na právě probíhající E3.

Obě nová videa ukazují záběry z pohledu postavy seržanta – pozice, díky které můžete libovolně spojovat a rozdělovat své vojsko do oddílů. Snadno si tak vytvoříte oddíl těžké pěchoty, kterému přikážete rytmickým krokem pochodovat směrem k nepříteli se zdviženými štíty, aby byl každý člen ochráněn před salvou šípů. V čele těžké jízdy se pak vrhnete přímo na nepřítele.

Tento nový Sergant System se vás dotkne i tehdy, když budete ještě řadový rytíř. Každá ze stran bude vždy mít AI seržanty, kteří mají adekvátně posuzovat situaci a vydávat logické rozkazy. Jejich chování a strategické tahy jsou dokonce založeny na skutečných historických vojevůdcích, jako byl třeba Alexandr Veliký.

zdroj: Archiv

Značných změn doznal i samotný soubojový systém, kde je kladen velký důraz na správnou obranu štítem. Když svůj štít nenastavíte v úplně perfektním úhlu, neznamená to nezbytně vaši smrt, ale mnohem rychlejší degradaci štítu. Konečně budete mít k dispozici i úder štítem, který soupeře vyvede z rovnováhy a na malou chvíli sníží jeho obranyschopnost.

Kromě obranných mechanismů došlo i k vylepšení útoků. Pokud dotáhnete švih až do konce, můžete okamžitě navázat dalším švihem a zasypat tak nepřítele řetězem útoků. U těžkých zbraní, jako jsou kladiva a sekery, dochází s každým dalším úderem k větším a větším škodám. Souboje mají být i mnohem více založené na fyzice, kde se počítá snad každý faktor – směr úderu, jeho i vaše rychlost, zasažená oblast, rychlost protivníka atd.

zdroj: Archiv

Z představených videí je patrný i obrovský pokrok v grafice. Zlatavý písek krásné, ale smrtící pouště se záhy promění v tratoliště krve poseté lidskými těly, zbraněmi a štíty. Mount & Blade II: Bannerlord zatím nemá datum vydání.

Nejnovější články