Middle-earth: Shadow of Mordor předvádí strach z přízračného hraničáře
zdroj: tisková zpráva

Middle-earth: Shadow of Mordor předvádí strach z přízračného hraničáře

5. 6. 2014 16:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Akční RPG Middle-earth: Shadow of Mordor to bude mít hodně těžké. Fanoušci Pána prstenů jsou občas natolik skalní, že by ukřižovali tvůrce jen za to, že nenechal ve svém díle zpívat Toma Bombadila. A tahle hra se odvažuje v rámci světa Středozemě přijít s něčím, co milovníci vyprávění si o elfích básničkách asi jen tak neskousnou. Hraničář, kterého posedl duch a na své cestě za pomstou se stává děsivým postrachem skřetů a jejich kapitánů? 

Tím nechci fandy Pána prstenů urážet, sám se mezi ně počítám. Jen je třeba vše brát s nadhledem a nedělat si nedotknutelnou modlu z předlohy páně Tolkiena. Ostatně, kdyby měly vznikat hry jen dle toho, co Tolkien napsal, pak by nebylo co hrát, jenom bychom si donekonečna přehrávali události knižní trilogie. Proto je dobré se odlišovat, zkoušet hledat nové cesty a styly. Vždyť předlohu to nijak nedegraduje a třeba pak vznikne zajímavé dílko jako byl třeba literární Poslední pán prstenů.

Bude tohle ale případ Middle-earth: Shadow of Mordor? Tím si nemůžeme být jistí a osobně mám jisté pochybnosti. Mne a nejen mne bude hra muset přesvědčit o tom, že nejde jen o variaci na Assassin's Creed a Splinter Cell: Blacklist ve Středozemi. I přes má předchozí slova je třeba, aby hra měla alespoň nějaké relevantní napojení na již vytvořený svět a ne jen „jsem drsný hraničář, co podřezává skřety, chybí mi rodina, trpím a ten přízrak uvnitř mne určitě není hodný a budu muset učinit těžké morální volby.“

Nejde ale jen o zápletku a příběhové zasazení. V současné době začíná být akčních titulů z pohledu třetí osoby právě tohoto typu opravdu hodně. Middle-earth: Shadow of Mordor prostě musí najít něco nového, něco originálního, aby vystoupila ze stínu známých akčně plíživých sandboxů. Snad nám více napoví E3, kde se hra snad objeví, protože nový trailer se zaměřuje ryze na atmosférickou stránku hry. Middle-earth: Shadow of Mordor vyjde 7. října na PC, PS3, PS4, X360 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články