Michael Myers se vrací v nezávislém slasheru Halloween
zdroj: tisková zpráva

Michael Myers se vrací v nezávislém slasheru Halloween

14. 10. 2013 16:46 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nejsem si úplně jistý, zda dnešní generace navyklé na nekonečné díly Saw a Nezvratného osudu ještě ví, kdo je Michael Myers. Ale pro několik generací byl tenhle nezvedený bratříček s nožem zdrojem spousty lekání a probdělých nocí u rozsvícené lampičky. Když je světlo, tak vás logicky namakaný magor nebude chtít rozsekat nožem.

Nezávislé studio Pig Farmer Productions nyní vytvořilo poctu sérii Halloween ve stejnojmenné indie hře, kterou si můžete stáhnout zdarma. Pokud se ovšem vám nechce hry stahovat a toužíte jen po ochutnávce, máme pro vás v článku trailer. Musím říci, že působí poměrně atmosféricky a umím si představit, že mám během hraní pěkně nahnáno. Což ale není něco zase tak zvláštního...

Ono je totiž jedno, jaká je grafika, stačí, že vás potemnělým domem honí psychopat s velkým nožem - pak není třeba fotorealismus, představivost udělá své. V Halloweenu se vtělíte do role chůvy, která se musí v domě vypořádat s návštěvou milovníka domácí lidské sekané (Mike je jen producent, ne konzument). Sami budete muset přijít na to, jak se hra ovládá, jak ji uložit, jak prozkoumávat zásuvky apod. A přitom po vás půjde Michael. Herní Halloween opravdu dýchá osmdesátkovou atmosférou a kdo ví, možná i dojme k nostalgickým slzám nejednoho milovníka survival hororů.

...

Nejnovější články