Krize v RPG Torment: Tides of Numenera nemusíte řešit jen násilím
zdroj: tisková zpráva

Krize v RPG Torment: Tides of Numenera nemusíte řešit jen násilím

8. 10. 2015 11:27 | Video | autor: Honza Konfršt |

Jeremy Kopman, šéfdesignér vývoje Torment: Tides of Numenera z pera týmu inXile Entertainment, nás v novém videu z tohoto izometrického RPG provází jednou z relativně běžných herních situací – takzvanou krizí. To jsou scénáře a situace, kdy se hráč dostane před jasnou možnost volby tváří v tvář NPC či protivníkům. Jak danou krizovou situaci vyřeší, to je jen na hráči samotném. Chopit se lze samozřejmě cepínu a magie, ovšem ti šikovnější pacifisté se mohou z mnoha situací například jednoduše vylhat.

Jednotlivé situace y měly být nápadité a autoři s nimi chtějí přinést například i reaktivní umělou inteligenci, jež má budit dojem živých a přemýšlejících postav. Ve videu můžeme vidět setkání s několika NPC, jež sice bleskově vyústí v ozbrojený střet, ten však může být zakončen hned několika způsoby a využít přitom půjde opravdu nejen své čepele, ale například také ostrý jazyk či vyjednávací schopnosti. Využít přitom lze například i objektů v okolí a nejednou mohou na povrch i během samotného boje vyplynout situace, kterým je třeba se ihned věnovat.

Tím chtějí inXile Entertainment učinit náhodná setkání s protivníky i NPC co možná nejoriginálnější a patřičně živá. Vedle toho také video představuje pohled na rozpracovanou podobu uživatelského rozhraní. To sice vypadá funkčně i dokončeně, jedná se však prý o dočasnou a pravděpodobně ne finální podobu. Důležitější je však současná podoba a průběh onoho setkání, posuďte sami:

Nejnovější články