Kojima vám vyjmenuje vše důležité o Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes
zdroj: tisková zpráva

Kojima vám vyjmenuje vše důležité o Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes

14. 3. 2014 9:46 | Video | autor: Adam Homola |

Před několika měsíci v souvislosti s vydáním PlayStation 4 produkovala Sony pěknou sérii videí s názvem Konverzace s vývojáři. V nich si před kameru sedl vždycky někdo z vývojového týmu a povídal o hře a hlavně o tom, jak to bude na PS4 super. Teď se před kamerou uvelebil sám Hideo Kojima, protože vydání Metal Gear Solid V: Ground Zeroes přichází už příští týden. V rámci pořadu pak připomíná, o čem že vlastně tenhle prolog/demo/představení bude.

Hned na začátku připomene, že jádrem Metal Gear Solid V bude očekávaný (ale pořád ještě hodně vzdálený) Phantom Pain. Ten bude tou “pětkou”, na kterou se těšíme. Ground Zeroes nás do světa MGSV jen stručně uvede a byť po internetu kolují zprávy o tom, že jde GZ dohrát třeba za hodinku za dvě, vývojáři kladou důraz na znovuhratelnost. Ta by měla být velká jak v Phantom Pain, tak v kratičkém Ground Zeroes.

Snad budeme muset dát Kojimovi příští týden za pravdu, protože Ground Zeroes nemá být nějakým naskriptovaným tunelem - má jít o dynamickou “plochu”, na které se můžete vyblbnout dle libosti a hrát ji klidně několikrát znova, pokaždé trochu jinak. Právě proto se Kojimovi líbí tlačítko Share na Dualshocku 4, díky kterému budete moct sdílet svůj postup s přáteli a chlubit se svým originálním přístupem a řešením daných situací.

...

Kus videa se věnuje ještě malé šikovné věcičce iDROID - což je v podstatě mapa, kteoru máte v rámci hry dostupnou díky malému zařízení a v rámci reálného světa si můžete iDROID stáhnout na svůj mobil nebo tablet a koukat na mapu tam. Hra se ale při pohledu na mapu nezapauzuje, takže musíte dávat pozor kdy na mapu koukáte. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes vyjde na konzolích už příští týden, konkrétně 21. 3.

Nejnovější články