JRPG Child of Light dorazí na konci dubna za 15 euro
zdroj: tisková zpráva

JRPG Child of Light dorazí na konci dubna za 15 euro

6. 2. 2014 19:45 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Japonských RPG se nám v dnešní době zoufale nedostává, možná se však budeme moct o jejich nehynoucí kvalitě přesvědčit v pohádkové nápodobě JRPG žánru jménem Child of Light od Ubisoftu. A to už od 31. dubna, kdy hra za 15 eur vyjde pro PC, PS3, PS4, Wii U a oba současné Xboxy.

Jak už je u JRPG her zvykem, tahákem Child of Light je především klasická tahová hratelnost, s níž se snoubí i „nevideoherně“ krásná grafika. Ubisoft se přímo chvástá tím, že jeho engine umožňuje grafikům a křeslířům vkládat své malůvky přímo do virtuálního prostředí (stejně jako třeba visual novel enginy, chtělo by se dodat…). Očekávat tak máme vskutku netradiční stylizaci. A v neposlední řadě zaujme avizovaný příběh, jenž se podívá pod kapotu klasickým pohádkovým příběhům.

Na Child of Light si detailně ve svém preview posvítil Pavel, rovněž Aleš se už rozplýval nad netradiční vizuálem. Bude jenom zajímavé sledovat, jak se s rozebráním pohádek popere poetický Child of Light, třeba ve srovnání s cynicky západňáckým The Wolf Among Us.

...

Nejnovější články