Jason Voorhees honí turisty v prototypu Friday the 13th: The Game
zdroj: tisková zpráva

Jason Voorhees honí turisty v prototypu Friday the 13th: The Game

16. 11. 2015 13:06 | Video | autor: Adam Homola |

Příznačně právě v pátek 13. listopadu skončila kickstarterová kampaň hororové akce Friday the 13th: The Game od Illfonic a Gun Media a skončila úspěchem. Původně tvůrci žádali komunitu o 700 tisíc dolarů, nakonec vybrali 823 704. Oslavy byly jistě veliké a hlučné, ale pak se tvůrci vrátili hned k práci a nabízí všem zájemcům první pohled na prototyp své hry.

Gun Media upozorňují, že jde o prototyp sloužící k testování herních mechanik a nereprezentuje finální vzhled hry - v tomto ohledu se prototyp zamýšlenému výsledku ani neblíží. Všechny modely, animace, grafika, zvuky i hudba jsou dočasné a během vývoje je tvůrci nahradí něčím lepším. V této fázi vývoje jde tvůrcům o to, aby v rámci prototypu odladili základní herní mechanismy do stavu, kdy jsou zábavné. Pak je začnou obalovat vším dalším včetně grafiky a snad i nějakého světla. Co si budeme povídat, na videu toho moc vidět.

zdroj: Archiv

Friday the 13th: The Game je v základu asymetrická multiplayerová hra, ve které hráč jako Jason Voorhees jde po krku dalších sedmi hráčů, postupně jim naháním čím dál tím větší strach a nakonec je zabije. Primárním cílem hráčů je tedy úspěšné utéci, ale mají samozřejmě možnost se spojit a Jasona poslat na onen svět. Jen to nebude jednoduché.

V nabídce je ale vedle základního multiplayeru i obsah pro jednoho hráče. Tvůrci to původně v plánu neměli, ale nakonec do hry přidají i singleplayerové scénáře, ve kterých budete v roli Jasona přehrávat nejslavnější scény ze všech filmů v sérii. Nepůjde tedy o souvislou kampaň, ale fanoušci by z toho mohli mít radost.

Záběry ze singleplayeru však v aktuálním videu neuvidíte. Jde o ukázku multiplayerové části, která je chvílemi extrémně tmavá, stejně jako je do tmavého oblečení oděn i Jason - není tedy vidět a může se k oběti snadno přikrást. Lze sice použít světlici, ale díky ní může Jason oběť snáze lokalizovat.

Pokud se nic zásadního nezmění, vyjde Friday the 13th: The Game na PC, PlayStation 4 a Xbox One někdy kolem října příštího roku. Na Kickstareru se povedlo tvůrcům vybrat "jen" o 123 tisíc dolarů víc než byl cíl (700 tisíc), tudíž samotný kampaně projekt nijak zásadně nezměnil, jak se to v některých případech stává.

Nejnovější články