Horor Until Dawn je kombinací Beyond: Two Souls a Pátku třináctého
zdroj: tisková zpráva

Horor Until Dawn je kombinací Beyond: Two Souls a Pátku třináctého

8. 12. 2014 10:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Po klinické smrti se před pár měsíci probudila původně pro PS3 určená hororová záležitost Until Dawn, která těží z teenagerovských vyvražďovaček. Všichni ví, jak podobné filmy dopadnou, ale baví se tipovínám, v jakém pořadí hlavní hrdinové zemřou. Jestli může něco podobného fungovat i ve hře se teprve uvidí, ale videa z Until Dawn naznačují, že spíše ano.

Je třeba ocenit, jak Until Dawn ctí klišé a hlavní hrdinkou je vnadná blondýna, která se představí v koupeli, načež před vrahem utíká zabalená v osušce. I když není úplně jasné, zda chlapík s pálkou a nožem je hlavní vrah nebo jen nástroj někoho, kdo tahá za nitky a přeřezává lidi cirkulárkou. Tak či tak, jako klasický filmový slasher by se asi Until Dawn neztratila.

Otázkou je, jak moc bude fungovat jako. Z ukázky je jasné, že jde de facto o přehrávání filmu, který vás nechává v klíčových momentech rozhodovat, jak se zachováte. Hodíte po zabijákovi vázu? Schováte se pod postel? Zůstanete tam?

Hra tedy výrazně připomíná Beyond: Two Souls, která ale po čase svou nalinkovanou cestou začala opravdu otravovat. Mám tedy trochu obavy, aby se Until Dawn nezasekla v podobném kolotoči nevyhnutelných momentů.

zdroj: Vlastní

Ono je totiž jedno, zda po zabijákovi hodíte vázu, či zda se schováte pod postelí, výstupy jsou jen dva – zdrhnete, nebo umřete. Na druhou stranu, myslím, že by hra v této podobě mohla fungovat jako slušná jednohubka a klidně „společenská“ hra, kdy víc lidí sleduje, jak jeden hraje a případně mu radí. Přiznejme si totiž, že často ani u sledování slasherů není taková atmosféra, jakou by si tvůrci slibovali. Until Dawn vyjde v létě na PS4.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články