Horor Monstrum přinese permanentní smrt a podporu Oculus Rift
zdroj: tisková zpráva

Horor Monstrum přinese permanentní smrt a podporu Oculus Rift

13. 2. 2014 18:41 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Malé studio Team Junkfish se dnes pochlubilo oznámením survival hororu z pohledu první osoby se slovanským názvem Monstrum. Ačkoliv studio Junkfish platí za vývojářské zelenáče, úvodní prezentace hry si v ničem nezadá s jinými dobře vypadajícími indie tituly. Při bližším pohledu ostatně Monstrum začne působit nápadně podobně jako jiná slibovaná záležitost.

Monstrum se původně zvalo "Project: Maize" a z toho lze odtušit i jádro pudla hratelnosti – snahu najít cestu ven z bludiště představovaného "začarovaným" námořním plavidlem. Hráči na záda neustále dýchá titulní monstrum, které není možné nijak zlikvidovat. Hratelnost navíc oplývá nemožností ukládat, což znamená nutnost začít po smrti znovu od nuly. Znovuhratelnosti přitom svědčí i přítomnost procedurálně generovaných kulis. Takže ano, Monstrum působí jako námořnická verze lunárního hororu Routine.

Jasně, nedá se říct, že něco podobného šroubuje originalitu do vysokých otáček, Team Junkfish je však malinkatým studiem – v minulosti vydali hry jako FooFoo či shmup Into the Sky, které mnoho z nás nezná. Esem v rukávu Monstra je však podpora Oculus Rift! Audiovizuální kvality sledované přes VR helmu by mohly o úspěchu přesvědčit nejednoho Nevěřícího Tomáše, ruku v ruce s nimi se navíc táhne podmanivá atmosféra 70. let.

...

Hra cílí na vydání ve třetím kvartálu tohoto roku pro Windows, Mac a Linux. Uvidíme, jak se popere právě s podobnou Routine, dojde-li tedy k jejímu vydání – na facebookové stránce Routine je totiž od října loňského roku mrtvo jako v hrobě.

Nejnovější články