Hlavní hvězdou videa z Banner Saga 2 nejsou Vikingové, ale velkolepá příroda
zdroj: tisková zpráva

Hlavní hvězdou videa z Banner Saga 2 nejsou Vikingové, ale velkolepá příroda

1. 6. 2015 10:17 | Video | autor: Aleš Smutný |

Fantasy Vikingové se vracejí. To víme od loňského prosince, kdy studio Stoic oznámilo pokračování své úspěšné tahové strategie The Banner Saga. Jak napovědělo první video, dvojka přímo navazuje na události z jedničky (ještě aby také ne) a s vývojem celé ságy přinese i nové bojovníky a prostředí. Že má hra vyjít ještě letos nyní připomíná krátké video, které vám toho moc neřekne, spíše funguje jako příjemná připomínka, že nás čeká další díl.

Kickstarterem podpořená tahová strategie, kde se vikinská tématika snoubila s ryze fantasy prostředím The Banner Saga u publika zabodovala. Ne, že by se jí nedalo nic vytknout, ať už jde o v rámci žánru lehčí obtížnost a nebo překvapivě useknutý konec, který vede k epizodickému stylu. Ale i tak kombinace skvělé hudby Austina Wintoryho, nádherného vizuálního zpracování a občas příjemně drsného přístupu v rámci voleb dělala ze hry skvělý kousek, ať už jste jej hráli na počítači či tabletu.

V druhém dílu budeme zjevně navazovat na cestu vaší výpravy po řece, ostatně, k tomu se vztahuje i dnešní video. Jsem celkem zvědavý, jak si tvůrci poradí s dvojím koncem prvního dílu v navazující dvojce, tedy za koho budete hrát. Jisté je, jak potvrdil oficiální Twitter, že do ruky dostaneme i novou rasu, takzvané horseborn, což je místní ekvivalent kentaurů. Podle stylizace ve videu se zdá, že se Stoicové inspirovali indiány. Jinak se dá čekat spousta dredgů, s nimiž se střetnete a také pokračování jen velmi letmo načrtnuté „božské“ zápletky z jedničky. Brzy se prý dozvíme více, stále navíc platí, že The Banner Saga 2 vyjde ještě letos.

zdroj: Archiv

Nejnovější články