Havana, poklady a velryba v traileru na Assassin's Creed IV
zdroj: tisková zpráva

Havana, poklady a velryba v traileru na Assassin's Creed IV

25. 3. 2013 19:01 | Video | autor: Aleš Smutný |

Kdybych neměl obavy, že dopadne Assassin's Creed IV: Black Flag v mnoha klíčových aspektech stejně jako trojka, celkem nezřízeně bych se těšil. Jenže první video se záběry ze hry mě přesvědčuje, abych se těšil velmi obezřetně. I přesto, že vypadá skvěle. Jen mám solidní problém s tím, že ve hře budou opět figurovat asasíni. Protože, a to mi přijde úsměvné, v traileru neuvidíte jedinou skrytou vraždu. Za to bude ve hře spousta brutálních a hlavně řetězených a zjednodušujících komb, stejně jako v trojce. Black Flag má zatím rekord tří protivníků zabitých jedním kombem....

Assassin's Creed IV působí na záběrech videa jako velkolepé pirátské dobrodružství a pramálo jako hra z dlouhoběžící série. Na čem ale bude záviset především, bude struktura misí, propracovanost hlavní postavy, úpravy systému soubojů, agresivita i adaptace umělé inteligence a rozložení typů misí.

...

Je jasné, že tohle je další krok směrem k dobrodružné akci, žraloci a boj s nimi hovoří za vše. Ale zároveň Havana vypadá architektonicky pěkně, lodní bitvy stejně (dobře) a džungle sympaticky klaustrofobně. Pokud tedy nutně netrváte na zabijáckém přístupu, kterého tu asi moc nebude, pořád má Black Flag nemalý potenciál. Obezřetně držím palce a těším se. Rezervovaně.

Nejnovější články