Gotická strategická pohádka Vambrace: Cold Soul vás potrápí souboji i zimou
zdroj: tisková zpráva

Gotická strategická pohádka Vambrace: Cold Soul vás potrápí souboji i zimou

28. 5. 2019 15:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

O komiksovém dobrodružství s taktickými souboji podrobně informoval Patrik minulý týden, zítra Vambrace: Cold Soul oficiálně vychází. Na hře pracují autoři nezávislého hororu The Coma: Recut, jihokorejští Devespresso Games, oproti jejich předchozímu počinu se ale tentokrát odklonili od survivalu a kladou větší důraz na strategii.

Pokud ve hrách rádi budujete svou hrdinskou partu a zkoušíte nové kombinace, je Vambrace: Cold Soul dělané přímo pro vás. Různé třídy a spousta možností spolu s nemilosrdnými roguelike prvky tvoří mix, který můžete, nebo možná dokonce musíte, projít víckrát.

Ujmete se hrdinky Evelie Lyric, jediné dívky schopné vstoupit do zakletého města Icenaire. Na svých cestách samozřejmě potká jiné výjimečné hrdiny, ať už válečníky, nebo mágy. S hledáním pastí a přepadení vám zase pomohou lotrové. Hlídat si budete muset také zásoby a blízkost kempů, za nehty zalézající chlad totiž vám ani vašim společníkům vůbec nesvědčí.

zdroj: Archiv

Kletbu věčné zimy na Icenaire uvrhl král stínů a všichni její původní obyvatelé se zjevují ve formě šílených přízraků. Hrstka přeživších se musela uchýlit do sítě podzemních tunelů, kde čekají na vysvobození... dost možná v podobě smrti. Evelia je samozřejmě jejich jedinou nadějí na záchranu před armádou nemrtvých.

Každé špatné rozhodnutí může pro vaši partu znamenat ortel smrti, proto je opatrný postup podmínkou úspěchu. Při vybírání společníků dojde na pět různých ras, které se ještě dělí na deset dalších tříd. Pro sebe i pro parťáky můžete odemykat i různé speciální oblečky plněním vedlejších úkolů, když vám na ně zbydou síly.

Verze pro Steam a GOG vychází zítra, Vambrace: Cold Soul teď pořídíte s desetiprocentní slevou za 22,5 eura. Konzolisti si budou muset počkat na podzim, kdy se mrazivá roguelike tahovka podívá i na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Nejnovější články