Gearbox představuje 25 hrdinů z chystané akce Battleborn
zdroj: tisková zpráva

Gearbox představuje 25 hrdinů z chystané akce Battleborn

4. 6. 2015 19:00 | Video | autor: Honza Konfršt |

Bombastický dojem se pokouší v hráčích vzbudit následující trailer na multiplayerovou akci z dílen Gearboxu Battleborn. Ten tuto zimu navštíví hráče na Xbox One, PC a PS4 a jak našeptává motto ukázky, má se jednat o titul padnoucí každému drsňákovi. Ti budou mít za úkol zachránit civilizaci, jež se opět jednou ocitla na pokraji vyhynutí a zachránit vše živé. Nicméně činit tak budete v ryze kooperativním stylu, přičemž ne každá frakce bude chtít zachránit vesmír s těmi ostatními.

Video nese přízvisko E3 trailer a představuje 25 hratelných postav s různými vlastnostmi i zbraněmi. S těmi se budou moci hráči vrhnout buďto do bitev kooperačních, nebo do těch čistě sólových. Battleborn nabídne možnost zařádit si až v pěti hráčích v jednom týmu, a to dokonce i s možností zahrát si i v dnes již tolik vzácném splitscreenu. V týmových bitvách se pak proti sobě postaví dvě pětice bojovníků. 

zdroj: Archiv

Vedle výše zmíněného se mohou hráči těšit také na příběhový mód, nabízející ve srovnání s jinými multiplayerovkami údajně nevídanou hloubku, byť takovýchto slibů jsme už slyšeli... Příběhový mód pak půjde hrát samozřejmě jak sólově, tak i v kooperaci s tím, že si sami hráči budou volit, do jakých misí se pustí příště. Těšit bychom se tak mohli i na velmi lehkou nelinearitu.

Z kompetitivních multiplayerových módů zatím tvůrci představili tři. Ty nesou jména Incursion, Devastation a Meltdown. První jmenovaný spočívá v obraně vlastní základny před nájezdy umělou inteligencí ovládaných protivníků s tím, že se sami hráči zároveň pokoušejí se svým týmem hráčů živých i za pomocí dalších AI ovládaných postav dostat na lopatky základnu protivníka. Prostě místní ekvivalent MOBA.

Devastation je o klasickém deathmatchi a zabírání kontrolních stanovišť rozesetých po mapě a konečně Meltdown představuje výzvu v podobě ochrany bandy minionů kráčejících spáchat sebevraždu doprostřed mapy. Říkal zde někdo Lemmings?

 

Ve finále ještě zmíním to, že Battleborn nabídne také kontinuální systém vývoje postavy. Veškeré zkušenosti hráčů se rozdělují do dvou sfér – do úrovně charakteru a do nadřazené, tzv. Command rank ovlivňující bonusy samotného hráče. Úroveň charakteru spočívá v získávání schopností a dovedností pro konkrétní postavu, Command rank pak poskytuje výhody hráči napříč zvoleným hrdinou.

Nejnovější články