Fortnite od Epicu nabídne vedle budování pevnosti i pořádnou akci
zdroj: tisková zpráva

Fortnite od Epicu nabídne vedle budování pevnosti i pořádnou akci

10. 6. 2015 13:41 | Video | autor: Adam Homola |

Fortnite od Epic Games není jen o sbírání surovin a budování pevnosti či jiných obranných prvků. Nedílnou součástí hry jsou i souboje s nekonečnými hordami nepřátel, což názorně ukazuje nové video a dojmy novinářů, kteří si mohli aktuální verzi hry vyzkoušet. A byť se video zaměřuje hlavně na zběsilou akci, ve hře si užijete i stavění.

Fortnite je totiž jakési moderní pojetí žánru tower defense, které, alespoň podle GameSpotu, funguje na výbornou. Tvůrci prý vzali zajetý žánr, trochu ho překopali, zpřístupnili, oživili a přidali několik vlastních nápadů a inovací. Svým způsobem je část hry podobná Minecraftu, kdy sbíráte suroviny a stavíte pevnost.

zdroj: Archiv

Suroviny sbíráte během hledání bran, které musíte zavřít. Čím víc toho nahromadíte, tím lépe, alespoň pak můžete víc stavět. Tak extrémní svobodu ve stavění jako Minecraftu asi Fortnite nenabídne, ale to, co lze postavit ve veleúspěšné hře od Mojangu za hodiny, uděláte ve Fortnite prý za pár minut.

Fortnite zdroj: tisková zpráva

GameSpot ale varuje, že čím víc se během stavění rozmáchnete, tím těžší to pak budete mít. Velká pevnost je sice hezká věc, ale pak ji prý nejste schopni celou uhlídat. Ostatně tu řež vám už naznačí trailer, kde se na začátku chvilku staví, ale pak propukne akční peklo. A protože má Epic se střílečkami velké zkušenosti, můžeme snad doufat, že minimálně tahle část hry bude dobře odladěná.

Nejnovější články