Final Fantasy XV ukazuje na záběrech ze hry modely postav a boj
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XV ukazuje na záběrech ze hry modely postav a boj

22. 9. 2014 12:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

V reakci na nářek spousty lidí, kteří za předchozími videi z Final Fantasy XV viděli jen vystříhané CGI filmečky, předvedl nový šéf vývoje hry Hadžime Tabata sekvenci přímo ze hry. Jelikož jde primárně o to, aby ukázal, jak budou vypadat modely postav ve hře a předvedl prostředí i pohyb hlavního hrdiny Noctise v prostoru, nejde o nejzáživnější video pod sluncem.

Většinu videa tvoří dlouhé záběry, na kterých prší na postavy, abyste mohli vidět odlesky vody na ramenou, případně jak vypadají jejich zvlhlé mývalí účesy. Zároveň jde o dobrou předváděčku toho, jak hra vypadá v pohybu a řekne toho o hře (a jejím vzhledu) více než nablýskané filmečky. Záběry ze soubojů vás také zrovna neohromí svou dynamičnosti, ale tuším, že tu jde primárně o to, aby se opět předvedl volný pohyb v prostoru.

Z toho co vidíme je jasné, že Final Fantasy XV bude disponovat akčním systémem, ale stejně si nejsem jistý, zda v rámci úprav klasického ATB systému někde na pozadí netiká počítadlo, kdy zase může postava zaútočit nebo použít schopnost. Mnoho je bohužel ztraceno v překladu, respektive v jeho absenci. Zajímavě však působí Noctisův pohyb, kdy se dokáže s pomocí meče zachytit kdekoliv, což hře přidává slušný taktický prostor pro manévrování. Samozřejmě to platí ve městě, na ploché přírodní planině už to zas tak užitečná vlastnost nebude.

Final Fantasy XV vyjde pro Xbox One a PlayStation 4 neznámo kdy. V březnu příštího roku se ale dočkáme dema, tak snad můžeme počítat s vydáním ještě v roce 2015. Po osmi letech vývoje už by bylo načase.

Nejnovější články