Fantasy RPG The Dwarves na Kickstarteru uspělo a předvádí nové video
zdroj: tisková zpráva

Fantasy RPG The Dwarves na Kickstarteru uspělo a předvádí nové video

2. 10. 2015 11:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na rovinu se přiznám, že když jsem četl román Trpaslíci od Markuse Heitze, nebyl jsem moc nadšený. Vlastně vůbec a brzy jsem zapomněl, že jsem jej četl. Takže jaké bylo mé překvapení, když se s herní adaptací Trpaslíků objevilo studio King Art Games na Kickstarteru, kde požadovalo 260 tisíc dolarů. Tuto sumu zvládlo studio vybrat šest dní před koncem projektu. Společně s touto dobrou zprávou se zároveň podělili o další video, které pochází z tutorialu pre-alfa verze hry (takže těmto záběrům určitě můžeme odpustit technickou nedokonalost).

To, že mne kniha nebavila pak, naštěstí, nic neznamená pro samotnou hru. Za prvé, přiznejme si, že velká část herních scénářů by v knižní podobě působila poněkud neohrabaně a klišovitě. Takže co stránky špatně nesly může hra prezentovat dobrým způsobem. S čímž souvisí i ono „za druhé“ - hra a kniha jsou odlišná média využívají odlišné postupy. U hry bude v první řadě záležet na hratelnosti, zábavnosti mechanik a na tom, jak se k nim podaří dostat samotný příběh.

I když, ač riskuji, že budu za škarohlída, záběry z hraní tutorialu mne úplně nenadchly. Nejde o technickou nedokonalost animací, je to pre-alfa. Ale momentálně The Dwarves působí jako poněkud jednoduchý mix RTS a akčního RPG. Pobíhání s postavičkou po mostě mezi pohybujícími se health bary nepůsobí extrémně zábavně, stejně jako opakované používání její schopnosti. Nicméně, možnosti variability boje by se měly rozšířit s tím, jak se bude rozrůstat vaše trpasličí družinka. Schopnosti jejích členů se budou vzájemně doplňovat a dočkáme se tak snad nějakých efektivních komb.

Navíc pro RPG složku hovoří samotná sekvence po boji na mostě, kdy prim hrají rozhovory a vyprávění. Sice od Trpaslíků nemůžeme čekat víc, než lehká škatulata s klišé jako jsou trpaslíci, orkové a temní elfové, ale to neznamená, že v tomto prostoru nemůže vzniknout dobrý a zábavný příběh. Autoři se nyní zaměřují na stretch goaly, z nichž možná jeden či dva stihnou. Kupříkladu by tak mohl Markus Heitze napsat další postavu, soundtrack by nahrál živý orchestr a nebo bude do hry implementovaný Horde mód či New Game+.

Uvidíme, jak si autoři povedou po konci kickstarterové kampaně, jelikož mají co dělat. Plán totiž zní vydat The Dwarves v půlce příštího roku a to na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články