Europa Universalis IV představuje na videu koloniální státy v datadisku
zdroj: tisková zpráva

Europa Universalis IV představuje na videu koloniální státy v datadisku

3. 1. 2014 17:13 | Video | autor: Adam Homola |

Nový datadisk do hodně povedené strategie Europa Universalis IV s názvem Conquest of Paradise vyjde už za dva týdny a tak autoři pomalu začínají vydávat videa. V tom aktuálním vám dají nahlédnout pod pokličku toho, jak fungují koloniální státy. Ty budou pro hru změnou, protože když jste si v minulosti zabrali nějakou kolonii, bylo to vaše teritorium navěky, nebo do doby, než vám ho někdo sebral v boji.

V Conquest of Paradise budou fungovat kolonie podstatně jinak. Mnohem samostatněji a třeba i po ekonomické stránce nabydou na důležitosti. Celá Amerika bude v datadisku rozdělena zhruba na patnáct regionů, ve kterých můžete zakládat kolonie. Ve chvíli, kdy budete mít v jednom regionu dostatečné množství kolonií, tedy čtyři až pět, vytvoří se automaticky koloniální stát. Pokaždé, když v takovém regionu s koloniálním státem vytvoříte novou kolonii, automaticky se ke státu přidá.

...

Koloniální státy vás budou zajímat nejen kvůli expandování do nových území, ale také kvůli finančním možnostem - nový systém tarifů bude fungovat tak, že vám každá kolonie automaticky platí pět procent ze svého příjmu. Pokud by se vám to zdálo málo, můžete to navýšit jak je ctěná libost. Když budete kolonii ale dojit příliš, může se ve výsledku vzbouřit a vy budete mít problémy. Všeho s mírou. Už se na to ale podívejte na novém videu, kde vám manažer studia Johan Andersson prozradí všechny detaily.

Nejnovější články