Dvacet minut nového Sherlocka Holmese probouzí víru v dobrou detektivku
zdroj: tisková zpráva

Dvacet minut nového Sherlocka Holmese probouzí víru v dobrou detektivku

28. 7. 2014 14:37 | Video | autor: Aleš Smutný |

Že bychom se po nějaké době zase dočkali skutečného vyšetřování a ne jen neobratných pokusů o zpracování detektivního žánru? Více než dvacetiminutové video z Sherlock Holmes: Crimes & Punishments předvádí klíčové vlastnosti hry a ukazuje, že tohle nebude jen standardní adventura, která v sobě má vypravěčské prvky detektivky. 

Ať už jde o systém rozhovorů, sběr důkazů a manipulace s nimi až po vytváření závěrů a nových stop pomocí dedukce, Sherlock Holmes: Crimes & Punishments prostě vypadá jako velmi nadějný pokus vnést do herní série o slavném detektivovi něco nového. Ostatně, košatý systém řešení případů se dobře doplňuje se základním principem této hry. Jako Sherlock Holmes totiž nemusíte nutně viníka poslat za mříže.

Trochu to napovídá už název. Během řešení šestice případů se totiž může ukázat, že za zločinem stál někdo, kdo je sice vinen dle litery zákona, ale třeba měl pro svůj čin dobrý důvod a nebo zde jsou nezpochybnitelné polehčující okolnosti. Na vás pak bude, jak se v takovou chvíli zachováte. Nepůjde ale prý poslat za mříže někoho nevinného, hra bude primárně o sběru důkazů a vytváření pavučiny kolem případu, abyste se dostali k finálnímu rozhodnutí. Zároveň ale nedostatek sebraných důkazů může vést nejen k nižšímu hodnocení vašich detektivních schopností, ale třeba i k nemožnosti obvinit podezřelého, případně dojít ke správnému úsudku. Třeba nakonec osvobodíte vraha jen proto, že jste špatně přečetli stopy.

Když se pak dívám na různé minihry v Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, získávání nových schopností, jež vedou k alternativnímu způsobu zisku stop pro následnou dedukci, nelineární postup jednotlivými případy a osobitou atmosféru, napadá mě, že bych si vlastně rád tuhle detektivku zahrál. Šanci dostanu v září, kdy vychází na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články