Drakensang Online přijde na jaře 2011 a bude zdarma
zdroj: tisková zpráva

Drakensang Online přijde na jaře 2011 a bude zdarma

30. 11. 2010 15:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Mezi RPG působil tenhle německý snaživec spíše jako Popelka. Žádné bombastické reklamy, hype, inzertní akce. Jenže kvalita se prostě schovat nedá, a tak se kolem prvního i druhého dílu (jehož recenzi vám brzy přineseme) vytvořila neopomenutelná komunita a tento fakt vedl k myšlence vytvořit onlinové MMORPG ze světa Drakensangu.

Zvěsti se objevily už v září a nyní došlo k oficiálnímu potvrzení. Zápletka je už notně rozmáchlá. Vrací se kult draka, který před staletími hrozil zničit svět, na severu propukla válka a princ Aldred beze stopy zmizel. S hrozbou návratu draka se ovšem vrací i kult Dračích bojovníků, kteří se opět mají postavit prastaré hrozbě. A v tomto věku nepokojů a chaosu se najde dost prostoru pro všechny hrdiny mezi vámi.

UPDATE: Bohužel, nakonec se ukázalo, že tolik společného s původním Drakensangem toho onlinový bratránek tolik mít nemusí. Chybět mu bude kupříkladu pro hru poměrně důležitý systém Das Schwarze Auge. Bez něj bude muset MMO verze najít svou vlastní cestu a systém a to nikdy není jednoduché. Na druhou stranu, stále zde může Drakensang Online navázat na své starší sourozence atmosférou a tvorbou příběhu, stejně jako celkovým stylem. Systém je jedna věc, zápletka a atmosféra druhá, uvidíme, zda se Bigpointu podaří navázat na už dnes osvědčenou značku.

Kromě klasických RPG prvků, které nám tak učarovaly v původních hrách chce vydavatel zabodovat i něčím navíc. Free-to-play model je dnes takřka samozřejmostí, ale díky Nebula enginu by měl jít Drakensang Online jíž hrát v browseru bez nutnosti instalace a přitom nic neztratit ze svého půvabu. Že to nebude ošklivá hra nasvědčuje i první krátký trailer, který spíše evokuje Diablo. Hlavní ovšem bude, zda se povede přenést i poetiku a onen staromilecký feeling, kterým offline starší bratříčci tak příjemně „voní“. Zatím se můžete zaregistrovat na oficiálních stránkách a čekat na další novinky.

Nejnovější články